Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2% е разликата между ГЕРБ и ПП в Пловдив в навечерието на вота

Между 40 и 42% избирателна активност в Пловдив-град прогнозира социологическата агенция "Неохрон" в оповестено днес проучване на нагласите на пловдивчани. Интервюирани са 655 пълнолетни граждани между 26 и 29 септември чрез телефонни интервюта с полустандартизиран въпросник. Извадката е представителна за пълнолетното население на града, като проучването е направено със собствени средства на Агенцията. 

Сред решилите да гласуват 18% все още се колебаят кого да подкрепят.

Според изследването  първа политическа сила е ГЕРБ с 22 на сто подкрепа, като максималната може да достигне до 26%. За Продължаваме Промяната биха гласували  20% от запитаните като възможната максимална подкрепа също достига до 26%.

На трето място е Възраждане с 11 до 13 на сто гласуващи за формацията. Четвъртата позиция е за БСП с 9,4 до 11 на сто разширяваща се подкрепа. 

След БСП следват ДБ с подкрепа от 8,8 до 10 на сто.  

Под 4-те процента, но с възможност да прескочат бариерата, са ИТН с потенциал от 3,4 до 5 на сто, Български възход и Изправи се, България




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До днес се подават заявки за подвижна СИК

До днес избирателите с трайни увреждания могат да подадат заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия. Това се отнася за избиратели, които не са подали заявление до 18 март.  Те могат да заявят гласуване в подвижна урна, при условие че в населеното място, където ще гласуват, е назначена подвижна СИК. 

обновено на 27.03.23 в 08:47

Галъп: ГЕРБ - СДС с 9,2% пред Продължаваме промяната

Ниска степен на предвидимост по отношение на изборите в неделя показва моментната снимка – няколко дни преди вота. Известно е, че в следващите дни тепърва ще решат стотици хиляди гласоподаватели.  Очаква се в изборите да участват около и под 2.6 милиона души (около 39% от официалния списък, като почти пренебрежима част от тях се очаква да..

публикувано на 30.09.22 в 11:06

Тренд: Възраждане може да стане трета политическа сила

Между шест и осем партии биха влезли в 48-ото Народно събрание, ако изборите са днес. Това показва национално представително проучване за електоралните нагласи, проведено от агенция „Тренд“.  Изследването, по поръчка на в-к „24 часа“, е реализирано в периода между 21 и 27 септември 2022 г. чрез пряко полустандартизирано интервю „лице в лице” с таблет..

публикувано на 30.09.22 в 11:02

Алфа Рисърч: 6 сигурни партии в 48-я парламент и 2 под въпрос

Денят, който поставя финал на предизборната кампания, формулира горещите теми на времето около изборните нагласи, състоянието на обществената среда и прогнозите за съдбата на политическите партии, предопределена от мъдростта и емоциите на избирателите. Последните анализи на Социологическа агенция „Алфа Рисърч“ коментираме с Геновева Петрова...

публикувано на 30.09.22 в 10:40

1300 полицаи охраняват изборите в Пловдив и областта

Общо 1300 служители на МВР ще се грижат за охраната и реда в Пловдивска област по време на изборите на 2 октомври. В 13-те районни управления са създадени оперативни групи за своевременна проверка на информация за противообществени прояви и престъпления, постъпила на тел. 112 или в дежурната част на съответната структура.  Още от 13 септември..

публикувано на 29.09.22 в 12:58