Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8,09% активност в Пловдивска област

4
Председателят на 17 РИК Янко Радунчев
Снимка: Радио Пловдив, Иванка Петкова

8,09% избирателна активност в Пловдивска област към 11 ч., съобщи председателят на РИК 17 Янко Радунчев.

23 543 избиратели са упражнили правото си на вот в областта. 

Най-висока е активността в община Брезово – 14,71 процента, най-ниска - в община Раковски, с 4,95 процента.

В община Асеновград избирателната активност към 11 ч. е 8,43 %, в Калояново – 9,50 %, Карлово – 7,63%, Кричим – 8,18 %, Куклен – 8,68 %, Лъки – 11,45 %, Марица – 7,77 %, Перущица – 7,40 %, Първомай – 8,06%, Родопи – 8,09 %, Сопот – 9,24%, Стамболийски – 7,47 %, Съединение – 9,71 % и Хисаря – 10, 42%.  

Според председателя, до момента активността се движи по-добре, спрямо предишни избори. 

В 17 РИК до момента са подадени 2 сигнала за изборни нарушения - в Асеновград и в Куклен. 

В Асеновград става дума за павилион за закуски, облепен с предизборни материали. Разпоредено е на председателя на една от секциите в училището плакатите да се махнат. Проверявахме и сигнал в Куклен, който е за същото нарушение и вече е отстранен, каза председателят на 17 РИК Янко Радунчев.

Навсякъде в областта изборният ден протича нормално, както и в пострадалите от наводнението карловски села - Богдан, Каравелово и Слатина. 

На територията на 17-та РИК в 17-те общини на Пловдивска област има 542 секции, които по брой са на второ място в страната. Затова логистиката е много сложна, идват СИК от много далече и максимално кратко трябва да се отчетат и хората да се приберат по домовете си. Никой няма да стои отвън и да чака на студа. Има вендинг машини, осигурени са храна, вода и кафе“, заяви председателят на РИК Янко Радунчев.

На миналите избори успяхме да приключим в 0.30 ч., надяваме се днес да подобрим рекорда си, добави още той.

Радунчев прогнозира, че до обяд ще има поне една секция, в която вотът ще е приключил. Очаква се тя да е в старческия дом в Старосел, както и в дома за възрастни хора в с. Радиново, община "Марица", където има 23-ма избиратели. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28