Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Улични балади" в Къщата на Енчо Пиронков

Трима швейцарски музиканти  и трима творци от България ще интерпретират с инструменти и глас художествени текстове от съвременни български и швейцарски писатели в Постоянната експозиция на Енчо Пиронков към Градската художествена галерия. 

Двучасовият музикален  пърформанс „Улични балади“ е по едноименния проект на швейцарския ансамбъл SOUNDSCAPE.LIVE.

Пърформансът ще бъде представен последователно в Пловдив, Бургас, Велико Търново и Горна бела речка и ще завърши гостуването си в Регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ в София.

Улични балади има амбицията да събере на едно място гласове от цяла Европа с гледна точка към настоящето. След успешния първи етап в Швейцария, България е втората страна, в която проектът се осъществява с участието на български творци.


Още от категорията

"Забравените от небето" премиера в Смолян

Премиера предстои в Родопски драматичен театър "Николай Хайтов". “Забравените от небето” на режисьора Борис Зафиров разказва за онези столетници, съхранили себе си близо до природата и същността на живота.  От Античността до наши дни светът е свидетел на различни епохи, които идват и си отиват със своите добри и лоши проявления. Благодарение..

обновено на 02.12.22 в 14:12

В "Срещите" разговор с Неда Антонова за новата й книга

Тази събота в "Срещите" с Неда Антонова говорим по новата й книга "Елегия".  Когато баща ти е цар" . Разговор за власта, любовта, самотата, родовата кръв...  "Като нямаше кой да ми разкаже как се е случило, разказах го, както мислех, че се е случило".  Така започна разговора ни с Неда Антонова за  двете й героини Тамара-Мария Шишман и