Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Децата и джаза" в Цар Симеоновата градина

„Децата и джаза“ е името на инициативата, която се осъществява  за първи път в Пловдив на сухите фонтани в Цар Симеоновата градина с цел да подпомогне  младите таланти, имащи желание да импровизирата заедно с утвърдени джаз музиканти. Концертът е отворена сцена с образователна цел, без възрастови ограничения и с възможност за интеграция в изпълненията на музикантите  музицирайки, пеейки, танцувайки.

В компанията на професионални музиканти, сред които Веселин Койчев, Венци Благоев, Петър Койчев, Кристиан Желев и др. участниците в арт събитието ще  имат възможност да се запознаят и с различни музикални инструменти, за да свирят с тях и да се докоснат отблизо с джазовата музика.

„Децата и джаза“ надгражда проекти като „Джаз и деца“ с Венци Благоев, и „В чудния свят на джаза“ на Димитър Русев и се реализира  като част от Културния календар на Пловдив за 2022 г.


По публикацията работи: Димитър Владимиров

БНР подкасти:

Още от категорията

"Каменното цвете" бележи завръщането на проф. Маленов

Спектакълът на пловдивския куклен театър „ Каменното цвете “ бележи едно завръщане в Пловдив на доайена на куклено-театралното изкуство – режисьора проф. Славчо Маленов . Той е познат на пловдивската поблика още от 80-те години, когато създава в Града под тепетата едни от знаковите си спектакли. Сега проф. Маленов е посегнал към текста..

публикувано на 29.11.22 в 15:45

Етнолози представят "Капаните на града"

Учени от катедра „Етнология“ на Философско-историческия факултет на ПУ“Паисий Хилендарски“ ще представят сборника „Капаните на града“ .В него са включени теоретични, теренни и практически резултати от изследване на градските наследства, към пространства, които от една страна наследяват исторически и културни пластове, но от друга са и места на..

публикувано на 29.11.22 в 10:12

Николай Н. Нинов представя новата си книга в Пловдив

В  kонферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“ Николай Нинов ще представи новата си книга „Видения от древността. Ескизи от митична България.“ Николай Нинов е журналист, писател, пътешественик, любител на древни загадки и тайни. Автор е на няколко книги. Печелил е фотоконкурса на в. „Дневник“ „Спомен за лятото“.  „Видения от..

публикувано на 29.11.22 в 06:38

Среща с Тео Ушев във формата "Успешните"

Срещите с известни българи под надслов „Успешните“ продължават днес с Тео Ушев. Той дълги години работи в Канада и е автор на множество анимации, най-успешната от които е колаборацията с Георги Господинов „Сляпата Вайша“, номинирана за „Оскар“ през 2019-а година.  Ушев дебютира и в игралното кино като режисьор тази година с филма „ф 1.618“, който..

обновено на 29.11.22 в 06:33

„Седем гласа от тъмното“ разказват истории тази сряда

Книгата „Седем гласа от тъмното“, на Неда Зарева, ще изненада пловдивчани с едно различно представяне, на 30-ти ноември в „Петното на Роршах“, от 18.30 часа.  Неда Зарева е интересна симбиоза между научно-изследователска дейност и жив бизнес опит, така я описват. През 1990 година, завършва немската езикова гимназия в София. Има бакалавърска степен..

обновено на 28.11.22 в 17:21