Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ако няма разговор, имаме работа с фанатици, а не с политици

Политическите сили в парламента са длъжни да водят разговори, защото такива червени линии, каквите някои от тях начертаха не същетвуват между българските граждани, каза в предаването „Точно днес" избраният за четвърти път като депутат от ГЕРБ- СДС Радомир Чолаков.

Според него, ако политическите сили не разговарят и не решават кризите, в които се намираме, това поставя въпрос въобще за парламентаризма за собственото им съществуване.

В този смисъл след позицииите на ПП, ДБ  - „ако тяхната идея е да съществуват само да махнат ГЕРБ - това не е дневния ред на обществото. "Обществото каза, че ГЕРБ е първа политическа сила, просто приемете го философски“, обърна се Чолаков и настоя, че има няколко теми, по които разговорите тябва да започнат много спешно, „защото държавата е в много лошо състояние“.

Говорейки за опенентите на ГЕРБ, Чолаков ги определи като „малки деца, които тупат с краче и казват „Ами не искам“

По думите му „предишното правителство падна, защото беше безпринципно. ДБ, които смятат себе си за наследници на градската десница, седнаха с БСП и всички заедно седнаха с една партия, която имаше за цел да взриви политическата система. ИТН беше не антисистемна партия, а вирус в политическата система“

Според Радомир Чолаков за разлика от предишния, в този парламент няма да се „чегърта“, може би няма да има омраза и няма да се правят закулсини сделки, каквито в 47 НС са правени. По думите му по- силният трябва да протегне ръка, както постъпва ГЕРБ. Вместо това в предишния мандат по- силният е решил да чегърта и да злоупотребява с властта и народът ги е наказа заради това.

Важното е да седнем и да започнем разговори, тогава ще се видят много общо неща. Крайно време е на преден план да са хората, които могат. Затова и сега ще има медиатори в лицето на Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

„Ако това не стане, значи си имаме работа не с политици,  а с фанатици, които са си поставили за цел да взривят тази страна“, каза в заключение Радомир Чолаков.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17