Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Невен Иванов за уроците по родолюбие

Снимка личен архив


Международният ден на учителя се отбелязва на 5 октомври в над 100 страни от света. Той влиза в световния календар по препоръка на ЮНЕСКО по повод годишнината от приемането на документа „Препоръки, касаещи статуса на учителя”. Това става през 1966 г. и целта на документа е да се подчертае колко е важна ролята на учителите в обществото.

Професията на учителите е достойна за уважение във всички култури и общества, защото изгражда бъдещето на всяка нация, а добрият учител, дава на своите ученици не само своите знания, но и любов и внимание.

В този ред на мисли и в Международния ден на учителя ви срещаме с младия и амбициозен Невен Иванов. Той е не само учител по призвание и по душа, но той е и от учителите, които променят живота и с усмивка и с майсторски подход ще накара всяко дете да заобича историята.

Създател е на Онлайн Клуб „История“ (www.okistoria.com) – изцяло авторски проект, който цели да насърчи изучаване на българската история и традиции за деца  на възраст между 7 и 15 години, както у нас, така и живеещи в чужбина. 

Кои са най-важните уроци по родолюбие, на които учи своите ученици и има ли историята романтична страна – отговорите от самия Невен Иванов в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Станка Лазарова
Още от категорията

"Каменното цвете" бележи завръщането на проф. Маленов

Спектакълът на пловдивския куклен театър „ Каменното цвете “ бележи едно завръщане в Пловдив на доайена на куклено-театралното изкуство – режисьора проф. Славчо Маленов . Той е познат на пловдивската поблика още от 80-те години, когато създава в Града под тепетата едни от знаковите си спектакли. Сега проф. Маленов е посегнал към текста..

публикувано на 29.11.22 в 15:45

Етнолози представят "Капаните на града"

Учени от катедра „Етнология“ на Философско-историческия факултет на ПУ“Паисий Хилендарски“ ще представят сборника „Капаните на града“ .В него са включени теоретични, теренни и практически резултати от изследване на градските наследства, към пространства, които от една страна наследяват исторически и културни пластове, но от друга са и места на..

публикувано на 29.11.22 в 10:12

Николай Н. Нинов представя новата си книга в Пловдив

В  kонферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“ Николай Нинов ще представи новата си книга „Видения от древността. Ескизи от митична България.“ Николай Нинов е журналист, писател, пътешественик, любител на древни загадки и тайни. Автор е на няколко книги. Печелил е фотоконкурса на в. „Дневник“ „Спомен за лятото“.  „Видения от..

публикувано на 29.11.22 в 06:38

Среща с Тео Ушев във формата "Успешните"

Срещите с известни българи под надслов „Успешните“ продължават днес с Тео Ушев. Той дълги години работи в Канада и е автор на множество анимации, най-успешната от които е колаборацията с Георги Господинов „Сляпата Вайша“, номинирана за „Оскар“ през 2019-а година.  Ушев дебютира и в игралното кино като режисьор тази година с филма „ф 1.618“, който..

обновено на 29.11.22 в 06:33

„Седем гласа от тъмното“ разказват истории тази сряда

Книгата „Седем гласа от тъмното“, на Неда Зарева, ще изненада пловдивчани с едно различно представяне, на 30-ти ноември в „Петното на Роршах“, от 18.30 часа.  Неда Зарева е интересна симбиоза между научно-изследователска дейност и жив бизнес опит, така я описват. През 1990 година, завършва немската езикова гимназия в София. Има бакалавърска степен..

обновено на 28.11.22 в 17:21