Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Георги Стоев с подкаст за икономика по Радио Пловдив

| обновено на 14.10.22 в 13:46

Радио Пловдив стартира от 09 октомври, неделя, подкаст за икономика, наречен Ex Ante: Икономика с Георги Стоев. 

Авторът на рубриката е икономист, анализатор с богат опит и практика, съветник на няколко български правителства, работил в Института за пазарна икономика, един от създателите на "Индъстри уоч", предстедател на "Тракия Тех". Подкастът ще е  съавторство с Панайот Стефанов, издател на списанието за култура "Нула 32"

Подкастът ще бъде излъчван ежеседмично и в нашия ефир -  всяка неделя след новините в 12.00 и още веднъж в сряда след новините в 18.00 часа. Той ще може да бъде открит и на всички платформи на БНР. Първият му сезон включва 12 епизода. 

Целта на подкаста е да развие икономическата интелигентност у широк кръг хора, които не е задължително да са тренирани в икономически концепции. Също така да предложи на слушателите основни насоки за взимаме на хладнокръвни рационални решения във всички сфери на живота, основани на икономическа логика.

Ето и някои от темите в първия сезон на Ex Ante: Икономика с Георги Стоев.

  • Стратегии в условия на увеличена несигурност. Какво да правим с черните лебеди - събитията с малка вероятност, но с голямо въздействие върху нашия живот? Смелостта като житейска стратегия. Смелост vs. глупост.
  • Оптимизъм и песимизъм за бъдещето. Как да различим умното решение от чистия късмет? За кои грешки си струва да съжаляваме? Оптимизмът като житейска стратегия. Оптимизъм vs. пожелателно мислене.
  • Стратегическото мислене като основа за дългосрочния просперитет и щастие. Измерване на успеха и провала при стратегическите действия и при ежедневните задачи.
  • Наистина ли предприемачите и инвеститорите обичат риска? Политическата несигурност и как спонтанно възникналите правила я намаляват за по-добри бизнес условия.


По публикацията работи: Марин Данев

БНР подкасти:

Още от категорията

Радио Пловдив - домакин на 25-ия рожден ден на списание "Страница"

С празнична вечер на 2 декември  от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив ще бъде отбелязана 25-тата годишнина от създаването на списание „Страница“.  Националното литературно издание излиза от 1997 г. в гр. Пловдив с периодичност четири броя годишно. Първоначално издателят е общинска фирма „Страница“ , а от 2007 г. списанието се..

обновено на 02.12.22 в 06:45

"Тримонтиада 2022" - съпричастност с Украйна

Зимното издание на Международния музикален фестивал “Тримонтиада” ще се проведе в Първо студио на Радио Пловдив през последния уикенд на месец ноември – 26 и 27.11.2022г. Музикалното събитие е посветено на Украйна и темата е "Обещан рай" - цитат от П. И. Чайковски, символизиращ привързаността му към Украйна.  Организатор на "Тримонтиада",..

публикувано на 21.11.22 в 13:53

Представят новия превод на Дантевия "Ад" в Радио Пловдив

Новото издание на "Ад", първата част от епичната поема на Данте Алигери „Божествена комедия“, ще бъде представено  на 11.10.2022г, вторник, от 18.30 часа, в Първо студио на БНР. Новият поетически превод на "Ад", издание на ИК „Колибри“, е  дело на Кирил Кадийски, който ще бъде гост на премиерата. С пловдивчани ще се срещнат още проф. Клео..

обновено на 11.10.22 в 06:24

Представят книгата "Българската спортна слава" в Радио Пловдив

Второ допълнено издание на паметната книга „Българската спортна слава“ на Михаил Делев и Асен Минчев ще бъде представена на 5 октомври от 17:30 часа в Първо студио на БНР Пловдив. Автор в книгата още е и спортният журналист Ани Дончева. Изданието обхваща периода 1949-2021 година. В него са описани всички спечелени медали за България на Олимпийски..

публикувано на 04.10.22 в 10:38

Щастливи в Пловдив с гостите ни във "Вкусът на лятото"

И това лято Радио Пловдив ще ви среща с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, успели, вдъхновяващи и артистични, хора.  С нашите събеседници пак ще си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме!  Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите..

публикувано на 15.07.22 в 11:41