Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха след гонка мъж, превозвал незаконни дърва

Оказало се, че и автомобилът му не е регистриран по надлежния ред

Полицаи преследваха и задържаха млад мъж с джип, натоварен с незаконни дърва, в септемврийското село Семчиново.

От полицията в Пазарджик уточниха, че случаят е станал на улица в селото, където автопатрул забелязал джип „Исузу“, натоварен с дърва. Полицаите подали сигнал на водача да спре за проверка, но той не се подчинил.

Вместо това натиснал педала на газта, след няколко преки обаче изоставил возилото и се опитал да се укрие.

Полицаите бързо установили, че това е мъж на 30 години от село Семчиново, който превозвал два кубически метра незаконно добити дърва за огрев. Освен това  джипът бил без регистрационни табели и не е регистриран по надлежния ред.

Автомобилът е иззет, а притежателят му задържан в ареста. 

Общо 5-ма са задържани заради незаконна сеч или транспортиране на незаконно добити дърва. 

Екипи на РУ-Септември засекли трима мъже в коритото на река Марица, в землището на село Злокучене. Мъжете, на възраст между 25 и 39 години, с помощта на моторен трион отсекли и натоварили в каруци общо 3.5 кубически метра дърва за огрев.

Полицаи от участъка в Белово извършили проверка в къщата на 37-годишен беловец, където открили два кубика широколистна дървесина. Дървата не били маркирани с контролна горска марка, а мъжът не представи никакви документи за техния произход. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Районната прокуратура в Пловдив обвини двама практикуващи лекари в документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това е станало чрез подправяне на месечни отчети за извършена лекарска работа.  Единият лекар на 55 години, с инициали Н.П., е обвинен като извършител на измамата, а другият..

публикувано на 10.07.24 в 12:11

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели.  На днешното разпоредително заседание адвокатите на обвиняемия поискаха процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима..

публикувано на 10.07.24 в 09:52

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28