Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират нов участък от пътя Пловдив - Свиленград при Садово

| обновено на 11.10.22 в 06:43

На нов участък започва от днес ремонтът на първокласния път I-8 Пловдив – Свиленград между Садово и Бяла река.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ уточниха, че новото трасе е с дължина от 30 километра и обхваща участъците Садово - Поповица, Поповица - Първомай и Първомай - Бяла река.

Проектът за ремонт на трите отсечки включва подобряване на отводняването, подмяна на асфалтовите пластове, нова маркировка и ограничителни системи. Срокът за завършване на дейностите е до края на ноември т. г.

Тъй като ще се работи едновременно по трите участъка, трафикът ще преминава по обходни маршрути.

Обходният маршрут на 8,9 км отсечка от Садово до Поповица е по общинската пътна мрежа: с. Поповица – с. Селци – с. Богданица – с. Болярци – с. Караджалово – с Катуница – с. Ягодово.

За 11,9 км отсечка от Поповица до кв. „Дебър“ на гр. Първомай са предвидени следните обходни маршрути:

  • в посока Хасково лекият и товарният трафик ще преминава през: Поповица – Милево – Мирово – Чирпан – Ценово – Димитровград – Хасково;
  • в посока Пловдив обходният маршрут е както следва:
  • за товарния трафик е: Хасково – АМ „Марица“;
  • за лекия трафик е: Хасково – Първомай – Градина – АМ „Тракия“.
 За ремонта на 9,3 км участък от кв. „Дебър“, през с. Бяла река до границата с област Хасково лекият и товарният трафик ще се пренасочват по следните обходни маршрути:
  • в посока Хасково през Поповица – Милево – Мирово – Чирпан – Ценово – Димитровград – Хасково;
  • в посока Пловдив през Хасково – АМ „Марица“ – Плодовитово – Милево – Поповица.

Припомням, че през авгут започна работата по 11,6-километровия участък Пловдив – Садово. Асфалтирането е завършено, предстои да се положи хоризонталната маркировка.

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мъж загина при пожар в Първенец

45-годишен мъж загина при пожар в пловдивското село Първенец. Сигналът е подаден на обед, като към адреса са насочени екипи на спешната помощ, на полицията и на пожарната. След приключване на гасителните действия е открито безжизненото тяло на собственика на къщата. От първоначалния оглед се предполага, че запалването е възникнало от битов..

публикувано на 28.05.24 в 17:15

Държавата ще осигури дофинансиране за карловските села

Държавата ще осигури всички необходими средства за дофинансиране дейностите по възстановяване на инфраструктурата в пострадалите от наводнението карловски села  през 2022 г.  Това увери областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев. Поводът е утрешната блокада на Подбалканския път и на прохода "Троян – Кърнаре" заради недостатъчното и..

публикувано на 28.05.24 в 16:58

След поредната стрелба по автобус искат премахване на опасната спирка в "Тракия"

Общината да определи друга последна спирка за автобусите по линия №9 в микрорайон А12 в „Тракия“. За това настояват от ръководството на превозвача, чийто автобус беше обстрелван с въздушна пушка вчера вечерта. Това е пореден случай, при който се стреля по градски рейс в Пловдив. Инцидентът с автобуса стана около 18:20 ч. вчера, съобщиха от..

публикувано на 28.05.24 в 14:48

Нова екопътека посреща туристи в община Чепеларе

Туристическата пътека „Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон Рожен, изворите на река Чепеларска“ е реализирана по идея и от директора на Музея на родопския карст Марин Господинов. Кръговият маршрут започва от разклона за стария път за с. Левочево и е с обща дължина около 9 километра. Той е лек и приятен за разходки,..

публикувано на 28.05.24 в 13:38

14 пияни и дрогирани шофьори са задържани през уикенда

14 шофьори, които са карали пияни или дрогирани, са заловени през уикенда в Пловдивски регион.  Осем от нарушенията били установени на територията на Пловдив, други две – в Асеновград и по едно в Хисаря и селата Войводиново, Калековец и Дъбене.   Над 3 промила алкохол и наличие на амфетамин в кръвта в Асеновград бил засечен 40-годишен шофьор. В..

публикувано на 28.05.24 в 13:20