Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Язов с подробности за стадион "Локомотив"

Костадин Язов
Снимка: Фейсбук/Черно-бели маниаци

Кметът на район “Южен” в Пловдив Костадин Язов е човекът заради който се случва всичко хубаво около строителството на новите трибуни на стадион „Локомотив“. Той разкри нови любопитни подробности за протичащото строителство на "Лаута".

Язов заяви, че в момента се прекарва вода към новата трибуна, следва захранването и с ток. Също така ще бъде направена и три метрова зона около основата на “Бесика”.

“При изпълнен акт 14, и след като приключим с последният акт 19, следва акт 15 в едно с протоколите за изпитание. Акт 15 означава, че всички дейности по проекта с архитектурата са завършени. Правим настилки на двете нива и южната фасада (зрителното поле). След това имаме поставяне на обезопасителни парапети“, започна кметът на район „Южен“.

„През това време се работи и по подготовката на документите, след което ще бъдат внесени за държавна приемателна комисия с всички други книжа, които са необходими. След това трябва да изчакаме от София да ни изпратят заповед за приемателна комисия. Когато тя дойде ще се направи проверка, ако всички съответствия между проекти и изпълнение са на лице, ще бъде съставен акт 16 и респективно ще бъде издадено Удостоверение за въвеждане в експлоатация.

В момента се прекарва вода към трибуната. След това ще бъде изпълнено и захранването, и след това можем да говорим за останалите неща. Когато свършим с водата и тока, ще направим три метровата зона около основата на трибуната. По източна, северна и западна фасади вече нямаме почти нищо за правене, като работа има само по настилки“, заяви още Язов.

След края на първенството на 19 ноември, искам да започнем със събарянето на трибуна “Спортклуб”.

До нова година би трябвало да сме приключили с бетоновите работи по Южната трибуна, а месец след това ще започнем да слагаме козирката“, завърши Костадин Язов.

По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

"Лудогорец" отново е на върха на Първа лига

Шампионът "Лудогорец" постигна очаквана победа с 2:0 при гостуването си на "Ботев" (Враца) в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Визитата на "орлите" бе съвсем символична, тъй като мачът се игра на техния стадион "Хювефарма Арена" в Разград. Срещата бе дебют за новия старши треньор на шампионите Игор Йовичевич. В 24-та минута изстрел на Руан Секо с..

публикувано на 30.09.24 в 11:40