Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безпощадна борба с корупцията обеща шефът на МВР-Пловдив

| обновено на 25.10.22 в 16:31


Новият началник на Областната дирекция на МВР в Пловдив Васил Костадинов няма намерение да прави съществени промени в досегашната система на работа и ръководене. По думте му, неговият предшественик  е наложил ползотворна тенденция, която ще бъде продължена във възходяща линия.

Като сериозни резултати полицейският директор изтъкна постигнатите пробиви в работата на Икономическа полициция в разкриването на редица престъпления в този сектор.

Разкриването на тежки престъпления, включително и всички разкрити  убийства в последните две години е друг успех на пловдивските криминалисти, подчерта Васил Костадинов. 

Увеличава се разкриваемостта на кражбите и грабежите, които пък съответно намаляват. Що се отнася до телефонните измами, в Пловдив  през последната година няма дори един констатиран класически случай, увери шефът на полицията. 

Постоянните полицейски операции по пътищата срещу нарушители, скоростни джигити, пияни и дрогирани шофьори също дават високи резултати, добави той. 

Анализите до момента сочат, че именно предприетата форма на строг „линеен“ и „широобхватен контрол“ в тези акции е най-адекватната и полезна форма. С този метод пътните полицаи следят прекия трафик в движение и моментално оттеглят от него виновния шофьор и го санкционират на място, каза Васил Костадинов.

Полицията е функция на обществото,  заяви новият директор. Той категорично декларира,  че ще бъде непримирим към всяко съмнение за корупционни прояви сред полицейските служители, за което ще разчита и на граждански сигнали. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Д-р Гергана Гешанова

Родителите на 77% от децата-пушачи, пушат вкъщи

На 31 май отбелязваме Световния ден без тютюн, който тази година е под мотото „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“. В България по данни на НЦОЗА от Национално представително проучване, проведено през 2020 г. във възрастта от 10-19 г. над 40% от учениците са запалили първата си цигара на 14-15 години. Всеки шести е..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

Безопасността е най-важна при избора на детски играчки

Как да избираме безопасни играчки за децата, може ли да се върне закупена играчка и при какви условия?, коментира за програма "Точно днес"  Габриела Руменова, основател на онлайн платформата "Ние, потребителите". Тя припомни, че при избора на играчки и други детски стоки за подаръци на малчуганите за 1 юни безопасността трябва да е водещ елемент...

публикувано на 31.05.24 в 09:46
Йонко Иванов

Абсурдна е идеята да се ограничават шофьорските изпити

Как гледат автоинструкторите на предложението на държавата за своеобразен таван на шофьорските изпити – кандидатите да се явяват само 4 пъти за 6 месеца на изпит. Коментарът по темата е на Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. „Това е пълен абсурд. За да се предложи едно нещо, и то да бъде..

публикувано на 30.05.24 в 16:36

Опрени сме на стената, ще стачкуваме!

Тоя Балкан е калоферски от 500 години. Тука от 25 години някой казва: Той вече няма да е на калоферци.  Ний навремето сме се договаряли с оня султан, дето е превзел половината Европа. Днеска просто няма с кой да се договаряме! Така  животновъдът от Калофер  Тодор Диклиев  описа ситуацията с ограничената паша на животни в..

публикувано на 30.05.24 в 16:21

175 причини за трагедиите на пътя и в закона, и в манталитета

Със 175 километра в час е шофирал загиналият на бул. Руски в Пловдив  21-годишен Кристиан Екмекчиян. При тежката катастрофа загуби живота си и 20- годишната Теодора Николова, пътувала на предната седалка. Направените и експертизи сочат, че в кръвта на Кристиян не са открити следи от алкохол, наркотици или други упойващи вещества. След съобщението на..

публикувано на 30.05.24 в 12:16