Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В УХТ възмутени от поведението на депутат на ПП

Ректорът на Университета по хранителни технлогии проф. Пламен Моллов и депутат от „Продължаваме промяната“ влязоха в задочна конфронтация. Причината е обвинение за политическа агитация на територита на висшето учебно заведение. 

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски и активисти на партията са влезли непоканени на регулярна студентска среща в Университета по хранителни технологии в Пловдив и са направили опит за политически внушения. Това става ясно от сигнал, подаден от ректора на висшето учебно заведение проф. Пламен Моллов до председателя на парламента, министъра на образованието и прокуратурата. За случая ректорът научил от възмутени и притеснени от ситуацията студенти.

По време на срещата Бачийски говорил за корупционните схеми в България и като пример дал случая с фитосанитарния контрол на ГКПП “Капитан Андреево”, където беше замесено името и на ректора на университета проф. Пламен Моллов.

Припомням, че изтече запис на разговор между шефа на Българската агенция за безопасност на храните д-р Христо Даскалов и лице с фамилия “Моллов”, което му предлага подкуп. След отказа на д-р Даскалов той беше сложен под охрана, а по-късно  прокуратурата прекрати разследването, поради липса на доказателства.

Депутатът от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски заяви пред Радио Пловдив,че е присъствал на срещата по покана на студенти. Той отрече да е правил каквато и да е политическа агитация. 

"Давах примери за битки с корпуцията, които съм водила през последните 10 години. Споменах за  ГКПП “Капитан Андреево”, но не съм посочвал конкретни имена. В този момент проф. Моллов влезе в залата с още няколко души и ме попита защо правите политическа агитация. Аз му отговорих, че това не е вярно. Ректорът помоли студентите да излязат. Ако г-н Моллов се е припознал в цялата тази картина и затова е решил да дойде да се намеси", коментира Бачийски.

Според ректора на университета официална покана народният представител да бъде лектор на срещата няма, тъй като тя е била изпратена от студент с прекъснати студентски права. Проф. Моллов добави, че не се притеснява от темата за борбата с корупцията. Той обясни още, че няма да допусне цитирам „политически самозванци да бъдат представяни като извор на знания и опит“.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Момчиловци днес празнуват много именици

Храмов празник чества църквата „Св. Константин и Елена“ в родопското село Момчиловци. Архиерейската света литургия ще бъде водена от смолянския епископ Висарион. Празникът днес е голям, защото почти във всяка къща има именик, казва кметът Сийка Суркова: "Очакваме много гости в селото - хора, които по традиция си идват на храмовия..

публикувано на 21.05.24 в 08:54

Почитаме Св. Св. Константин и Елена

Днес православната църква почита паметта на светите Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос.  Историята помни римския император Константин Първи като Велики, а Църквата го възпява като "апостол между царете". Възпитан в езичество, след едно..

обновено на 21.05.24 в 08:23

Пазарджик празнува

Денят на светите равноапостоли Константин и Елена 21 май е Празник на Пазарджик. Той се отбелязва за 38-и път в новата история на града.  Началото ще бъде дадено в 8 часа с тържествена литургия в едноименната църква „Св. Св. Константин и Елена“. След това ще се проведе традиционното литийно шествие от храма през бул. „Георги Бенковски“ и ул. „Хан..

обновено на 21.05.24 в 08:23

Обсъждат мерки срещу домашното насилие

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще открие в заседателната зала на общината междуинституционална среща, посветена на координацията на работата за защита на хора, пострадали от домашно насилие и живеещи под прага на бедността.  Организатор на кръглата маса е Адвокатска колегия – Пловдив. На срещата ще присъстват представители на държавни и..

обновено на 21.05.24 в 08:23

УХТ присъжда почетно звание на испанския посланик

В Университета по хранителни технологии ще се проведе официалната церемония по връчване на званието "Доктор хонорис кауза" на Алехандро Поланко Мата, посланик на Испания у нас.  Гости ще бъдат представители на дипломатическия корпус, на държавната и местната власт.

обновено на 21.05.24 в 08:23