Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

МК прекрати поръчката за ремонт на Концертна зала

Министерството на културата прекрати обществената поръчка за ремонта на Концертна зала Пловдив, която обяви миналия месец.

Мотивът за решението са констирани нарушения при откриването на процедурата, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена. 

Пропуските са открити при формирането на  количествената сметка,  в която е допуснато необосновано дублиране на позициите, объркващо участниците при изготвянето на ценовото предложение. Посочените нарушения не могат да бъдат преодолени на този етап, защото вече е изчерпана  предвидената възможност за еднократно изменение на условията.

Припомням, че това е поредната обществена поръчка за реконструкция на тънещата в разруха Концертна зала, която се проваля. 

Тя беше обявена на 28 септември с обща финансова стойност от 12 милиона лева.

Средствата са отпуснати от бюджета за тази година, засега не е ясно могат ли да се прехвърлят в следващата или ще бъдат изгубени.Още от категорията

8 души задържани в полицейска акция в Пазарджишко

Осем души са задържани като заподозрени за различни престъпления при специализирана полицейска операция, проведена през изминалото денонощие в Пазарджишка област. Това съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.  Проверени са 1210 човека, 924 моторни превозни средства, пунктове за изкупуване на метални отпадъци, автоморги,..

публикувано на 27.05.23 в 15:56

Увеличено търсене на имоти в Момчиловци

Повишено търсене на недвижими имоти се наблюдава напоследък в родопското село Момчиловци. Според кмета на селото Сийка Суркова, тенденцията за раздвижване на пазара на имоти е главно вследствие на Covid-19 пандемията, след която мнозина се връщат към по-спокойни места за живеене, близо до природата. Покачва се търсенето както на земеделски земи, така..

публикувано на 27.05.23 в 10:43

Празник на розата в Карлово

С ритуала „Розобер“ в розовите градини край Карлово на 27 май започна традиционният празник на маслодайното цвете. Фолклорни състави и кукери поканиха с изпълненията си гостите на розобер. Антония Лалова - Царица на розата 2023, получи короната и властта от нейната предшественичка Миглена Мандраджиева. „ Под звуците на Военния духов оркестър..

обновено на 27.05.23 в 10:41

Започва "Празник на детето в Стария град"

Едноседмичен „Празник на детето в Стария град“ започва днес в Пловдив. Програмата до 4 юни включва концерти,творчески ателиета, изложби, пленер, детска работилница, Панорама на детското творчество на Сдружение „Духовно огледало".  Тази година огранизарорите от Общинския институт „Старинен Пловдив” и Зонта клуб – Пловдив  са включили и събития за..

обновено на 27.05.23 в 10:40

Представят вкусове от турската област Хатай

Генералното консулство на Република Турция в Пловдив представя традиционната кухня на област Хатай /Антакия/. Вкусовете на пострадалите при земетресенията регион ще бъдат показани пред пловдивчани на Младежкия хълм. Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и съпругата му ще почерпят със специалитети по стара хатайска рецепта...

обновено на 27.05.23 в 10:40