Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По- малко, но по- големи кооперации се строят в Пловдив

С 13.5% намалява броя на издадените от община Пловдив разрешения за строеж на жилищни сгради през третото триемесечие спрямо предходните три месеца на годината. 

Статистиката конкретизира, че разрешение са получени за 345 сгради. В по- малко на брой сгради обаче расте броят на жилищата – с цели 161. 5%, повече от два пъти нараства и разгърната застроената площ.

На годишна база строителството на жилища обаче запазва възходящ тренд – три пъти повече в сравнение със същия перод на 2021 година.

Най-голям брой разрешителни за строеж на нови сгради са издадени за територията на община Родопи- 163, което е два пъти повече от тези в Пловдив.

През последните три месеца е започнал строеж на 238 жилищни сгради с 891 жилища в тях, сочат данните на ТСБ- Юг.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли

Два големи пожара се запалиха в района на брезовското село Златосел и гората край Свежен и край хисарското село Черничево. На двете места са изпратени по шест пожарни автомобила, извикани са и два хеликоптера, съобщиха от пожарната в Пловдив. В района на Златосел също е повикан вертолет, тъй като като такова е имало опасност за гората край..

обновено на 12.08.24 в 17:42

Потушиха пожара над Марково (обновена)

Сухи треви се запаблиха по обед в местността Кокарджа над Марково. Три пожарни екипа локализираха бързо огъня и потушипа пожара .   Пламъците горяха извън жилищната зона на пловдивското селото и благодарение на бързата реакция на огнеборците не се стигна до опасност за населението.  Във фейсбук групата на пловдивското село от..

обновено на 12.08.24 в 17:22

Протест в "Южен" заради спрян ВиК ремонт, фирмата го подновява

Жители на пловдивския район „Южен" излязоха тази сутрин на протест срещу забавяне на ВиК ремонт, който е част от големия проект в Пловдив за изграждането на Южен обходен колектор по бул. "Александър Стамболийски".  Изпълнението на проекта започна преди две години и оттогава в района улиците се затварят поетапно, на участъци, за да се..

обновено на 12.08.24 в 16:08

Пазарджишки полицаи протестираха "спонтанно"

Спонтанен протест организиран в социалните мрежи, проведоха полицаи от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.    Той е в подкрепа на колегите им, които направиха същото в София.   Акцията на излезлите полицаи е в израз на "несъгласието на служителите с евентуални опити за политическо вмешателство под каквато и да е форма  в работата на вътрешното..

публикувано на 12.08.24 в 14:42

Растат приходите от туризъм в Пловдив

С 1% са се увеличили нощувките в хотелите и останалите места за настаняване в Пловдивска област през юни тази година в сравнение със същия месец на 2023-а, сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Пловдив.  62 300 души са пренощували в хотели, мотели, къмпинги, хижи и др., като по-голямата част от тях – над 75%, са българи. Повечето са..

публикувано на 12.08.24 в 13:41