Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов пожар гори в гората над Карлово

4
Снимка: фейсбук група "Забелязано в Карлово"

Нов пожар се разгоря в боровата гора над Карлово този следобед. Това се случва само 2 дни, след като бе потушен друг в района.

"Гори черен бор, запалено е на 3 места в местността Кръста. Пожарът 100 процента е умишлен, за да пламне така едновременно на 3 огнища. Хора от вилите разказаха, че са чули викове, псувни и 5 минути по-късно гората пламва, на 3 места, през 50 метра", каза за Радио Пловдив Златю Кличев, директор на Горското стопанство в Карлово. 

Над 50 души гасят пожара - огнеборци, горски служители, доброволци. 

Мястото е много посещавано, в близост има и туристическа пътека.

Пожарът вече е локализиран, няма опасност за вилите или за града, каза още Кличев. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Съветниците от ПП-ДБ питат кмета за маршрутките

Пловдивските съветници от групата  "Продължаваме Промяната - Демократична България"  отправиха официално питане до кмета Костадин Димитров за контрола върху допълнителните вътрешноградски линии. Владимир Славенски, Николай Гюров и Тодор Токов алармират за  множество нередности и липса на контрол върху маршрутките.   Според получените сигнали има..

публикувано на 01.08.24 в 09:21

Потушен е пожарът край Царацово, няма замърсяване на въздуха

Напълно унищожено беше предприятието за преработка на битови отпадъци до Царацово, което се запали снощи. Пожарът беше локализиран през нощта и вече е потушен, но все още има отделни огнища, които огнеборците гасят. При гасенето са пострадали двама огнеборци, п ламъците нанесоха щети и на фирма за тежкотоварни превози в близост до пожара...

обновено на 01.08.24 в 08:13

Полицейска охрана и промени в трафика заради мача "Ботев" - "Панатинайкос"

Полицията предприема мерки за  охрана на обществения ред и безопасността на движението заради мача между футболните отбори на Ботев Пловдив и гръцкия Панатинайкос, който ще се играе от 21 часа тази вечер на стадион „Христо Ботев“.   Дежурни патрули ще следят да не се стига до инциденти преди, по време и след мача. На изградените..

публикувано на 01.08.24 в 08:11
Атанас Запрянов

Военният министър пристига в авиобаза Крумово

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще посетят 24-та авиобаза Крумово.   Двамата ще се срещнат с личния състав за участието на военните в гасенето на големите горски пожари у нас в продължение на трета поредна седмица. Ще бъде представена актуална информаци  за участието на Българската..

публикувано на 01.08.24 в 07:00

Пловдивските съветници гласуват новите цени на местните такси

Общинският съвет на Пловдив ще гледа промените в Наредбата за администрирани на местните такси и цени на услугите, с които се залага повишение на част от тях.  Актуализацията се предприема след обстоен анализ на дейността на общинските предприятия, като тя ще доведе и до повишаване на качеството на предлаганите услуги от общинските предприятия...

публикувано на 01.08.24 в 06:55