Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков блести в Мача на мира

Камата подари копие на "Златната топка" на папа Франсиск

Христо Стоичков на аудиенция при папа Франсиск
Снимка: Фейсбук/Христо Стоичков

Легендата на българския футбол Христо Стоичков отново затвърди максимата, че във футбола няма стари и млади, а можещи и неможещи. Въпреки че вече е на 56 години, Камата впечатли с умения по време на Мача на мира, който се проведе снощи в на Олимпийския стадион Рим и бе посветен на покойния Диего Армандо Марадона.

Преди началото на срещата Роналдиньо и Чиро Ферара посадиха дърво за мир.

Стоичков, чийто отбор, воден от треньора Жозе Мауриньо, загуби от "сините" с 3:4, направи две асистенции в първите минути за головете на Арвеладзе, а участва и в акцията за третото попадение на тима си, като даде атрактивен пас с пета. В тима на съперника играха играха Чиро Ферара, Бруно Алвеш, Клаудио Каниджа, Чиро Имобиле, Мирослав Клозе, Антонио Ди Натале, Андрий Воронин и братът на Диего Марадона - Лало. 

Камата игра за „белия” отбор, заедно с имена като Роналдиньо, Хенрих Мхитарян, Никола Бурдисо, Пабло Сабалета и Ерик Абидал.

Преди мача Христо Стоичков подари на папа Франциск копие от „Златната топка“, която спечели през 1994 година.

„С голяма голяма радост подарих на папа Франциск копие от моята Златна топка! Бяхме при него, играхме за мира по света във Вечния град! Цар Футбол е най-добрият посланик за мирен свят!“, написа Стоичков в профила си във Фейсбук.


По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

БФС премести "Вечното дерби" на 19-и октомври

Дербито "Левски" - ЦСКА от осмия кръг на шампионата ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" с публика на двата отбора. За целта от футболната централа размениха VIII и XII кръг от програмата на Първа лига. Това обяви Валери Апостолов от Апелативната комисия към Българския футболен съюз. Окончателното решение на БФС е дербито да се състои а..

публикувано на 29.08.24 в 15:36
Александър Томаш

Александър Томаш пое официално ЦСКА

Александър Томаш се завърна в редиците на “армейците”, а негови помощници ще бъдат Косьо Мирчев и Христо Колев. Треньор на вратарите в щаба на Томаш е Тодор Кючуков. Илиян Митрев остава кондиционен треньор на тима. Това съобщиха официално от ЦСКА. "Желаем им успех и победа още в петък.  Предвид кратките срокове за подготовка преди мача, представянето..

публикувано на 29.08.24 в 10:16

"Марица" спечели областния финал за Купата

"Марица" спечели областния финал в турнира за Купата на България и стана представител на област Пловдив в надпреварата. “Жълто-сините” надиграха с 2:1 "Металик" в Сопот. За маричани успехът бе седми поред от началото на сезона. Теодор Фърков пропусна този двубой поради здравословни причини. "Марица" бе по-активният тим на терена и атакуваше често, но..

публикувано на 29.08.24 в 09:41

Локомотив продаде нападателя Мичи Нтело

Локомотив (Пловдив) осъществи един от най-сериозните трансфери в българския футбол това лято, след като продаде Мичи Нтело. 23-годишният белгиец бе представен от новия си клуб Ивердон , а от трансфера в касата на „Лаута“ ще влезе малко под милион евро. Таранът ще се събере в новия си тим с бившия футболист на Пирин Благоевград Уго Комано, който премина в..

публикувано на 28.08.24 в 18:01

Ботев Пд продаде Секулич

Централният нападател на Ботев Пловдив Мартин Секулич ще продължи кариерата си в руския втородивизионен Урал, обявиха „жълто-черните“. 25-годишният централен нападател пристигна в Ботев Пд през лятото на 2022. За този период той изигра общо 72 двубоя за „канарчетата“, в които се отчете с 16 гола и две асистенции. Хърватинът бе част от отбора..

публикувано на 28.08.24 в 11:29