Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чудомировите "Провинциални истории" утре вечер в Пловдив


Иванка Шекерова е позната и обичана актриса, която буквално гори в професията си. Доказва го и моноспектакълът й „Провинциални истории“, който пловдивчани ще могат да гледат утре вечер в Театър Хенд, Пловдив сначален час 19:30.  

Талантливата актриса ще отвари вратите на миналото и ще запознае публиката с необятния океан от характери, които Чудомир така умело е описал в своите разкази. Образи на миналото, тъй актуални и днес, ще намерят път към спомените и преживяванията на всеки човек. На сцената буквално ще оживеят образите на местната клюкарка, клетия мъж ,който търси начин да угоди на жена си,но никога не успява, „трагедията“ на свекървата, която не може да приеме снахата и комичната среща на един обикновен човек с бюрокрацията. Изпълнените със смях и комични ситуации сцени, със сигурност ще ни накарат да се замислим за малките, но значими неща в живота на всеки от нас. 

По думите на режисьора Лилия Секова, хуморът на Чудомир, умело преплетен с яркия комедиен талант на актрисата Иванка Шекерова, определено ще остави ярък отпечатък дори и в най-претенциозната публика. Още за този наистина различен спектакъл и за различните режисьорски решения в него ни разказа самата Лилия Секова, днес в предаването "Вход свободен". 

Целият ни разговор е в прикачения звуков файл. 

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Покажи ми Луната" и "Ексорсизмът" в кино "Орфей"

Две прожекции включва днешната програма от фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В Лятно кино "Орфей" от 21.10 ч. ще бъде показана лентата "Покажи ми Луната" . Тя представя вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на „Аполо 11“. С участието на колоритното дуо Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм..

публикувано на 13.07.24 в 09:24

"Централна емисия" - новата стихосбирка на Йорданка Белева

„Централна емисия“ се казва новата стихосбирка на Йорданка Белева , с която авторката отново се завръща към поезията.  Изданието е с печата на „Жанет 45“, а художественото оформление е на Иво Рафаилов. Според поета Йордан Велчев това е една книга, в която смъртта и отсъствията не отнемат, а добавят в живота ни.

публикувано на 12.07.24 в 08:31

Премиера на "Ромео и Жулиета" на Античния театър

Премиера на балета „ Ромео и Жулиета “ от Прокофиев представят Балетът и Оркестърът на Опера Пловдив  в програмата на OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив. Постановката е на изтъкнатия световен хореограф  Валентина Турку – ръководител на Балета на театър Марибор, Словения. Тя е автор на хореографията на над 130 балета, оперни и..

публикувано на 12.07.24 в 07:27

Фрагмент от античен надпис откриха археолозите в Пловдив

При провеждане на археологическо наблюдение на строителни дейности в рамките на града, археолозите на РАМ - Пловдив откриха фрагмент от античен надпис.   Макар надписът да е само частично запазен, той допълва с нова и интересна информация историята на Пловдив.  Обектът е на ул. "Митрополит Панарет" 17, в близост до Понеделник пазара, където..

публикувано на 11.07.24 в 13:31

Карлово показва шедьоври Никола Танев

Художествената галерия в Карлово показва 16 шедьовъра на Никола Танев по повод рождения ден на Левски и празника на града 18 юли. Сред картините, съхранявани във фонда на галерията, има рисунки – смесена техника и платна с маслени бои, изобразяващи карловски улици и пейзажи от 20-те и 30-те години на ХХ век. Експозицията „С четка и..

публикувано на 11.07.24 в 10:24