Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малката Рейсян сама е избягала и се е наранила

Събраните до момента данни сочат, че изчезналото момиченце от Болярино, открито в шок и с наранявания по тялото и главата, е избягало от дома си и се е самонаранило.

Това обявиха на специален брифинг окръжният прокурор Ваня Христева, директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов и наблюдаващият прокурор Костадин Паскалев.

Досъдебното производство, което се води, обаче е за отвличане на непълнолетно лице, уточниха те, тъй като все още не е ясно на колко години детето, а се предполага, че е на около 12 години.

Директорът на полицията разказа, че часове наред е продължило издирването на детето, като сигналът е за изчезването му е подаден в 10.30 ч. сутринта. В издирването са се включили полицаи, жандармеристи, следови кучета, горски служители със специализирана техника, както и много жители на Болярино. Претърсени са всички имоти и необитаеми къщи в селото и близо до него, както и околни местности. След 18.30 ч. момичето е открито в необитаема 2-етажна къща, която преди това е била претърсена и проверена от следово куче, но детето не е било открито.

Момичето е намерено в шок, с 2 следи от наранявания на челото и на едната ръка. С него трудно се работи заради езиковата бариера – то говори само диалект на сирийски и няколко думи на английски. Затова изказваме голяма благодарност на 2-ма преводачи, каза ст. комисар Костадинов.

Наблюдаващият прокурор Костадин Паскалев уточни, че са направени 2 огледа до момента, открити са вещи, които имат отношение по производството.

Сега тече разпит на сирийчето пред съдия. Вчера е направен и следствен експеримент на място, като до момента всичко сочи, че става дума за инсценировка, посочи наблюдаващият прокурор. 

Продължава събирането на доказателства по случая.

В семейството на Рейсян има 6 деца, тя е второто дете в семейството, а най-малкото е на около година. Бащата има временен статут на бежанец, майката е в процес на получаване на такъв статут. Никой от тях не говори български. Родителите са заявили пред полицията, че имат намерение да напуснат страната, когато това е възможно.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Режим на водата в Марково

 Заради силното засушаване, намаления дебит във водните резервоари и високата консумация в село Марково ще бъде въведен режим на ползването на водата. В селото вода няма да има вечер в часовия диапазон от 22:00 часа до 5:00 часа на следващия ден. Решението беше взето след среща на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов с управителя на..

публикувано на 11.07.24 в 00:31

Все по-голяма е конкуренцията при жените, желаещи да учат медицина

С по-висок минимален бал, в сравнение с миналата година са класираните жени да изучат „Медицина“ в МУ- Пловдив. Припомням, че на изпита за едно място се явиха по шест жени. Държавна поръчка е за 75 жени и също толкова мъже. При мъжете битката бе значително по-лека, защото за едно място за студент по медицина кандидатстваха трима. Тази година..

публикувано на 10.07.24 в 16:10

За час "Чистота" глоби деветима на Малката главна

Глоби в размер 450 лева наложи само за час екип на общинското предприятие „Чистота“ в Пловдив. Деветима граждани са санкционирани заради нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.  При проверка на ул. "Райко Даскалов" ( Малката Главна ) те са хванати да изхвърлят хранителни остатъци, кашони и други отпадъци в контейнерите за смесен битов..

публикувано на 10.07.24 в 15:23

След гонка по Подбалканския път са задържани 18 мигранти

Бус с мигранти е спрян от полицията край карловското село Васил Левски. В района на бензиностанция на Подбалканския път полицейски патрул подал сигнал за спиране на товарен бус. Шофьорът му първоначално намалил скоростта, след което форсирал с газ, за да избегне проверката. Започнало преследване, при което бусът ударил единия от двата..

публикувано на 10.07.24 в 13:03

Полицаи спряха нощен купон в Столипиново, трима в ареста

3-ма души от пловдивския квартал „Столипиново“ са задържани след конфликт с полицейски служители заради нарушаване на тишината в района през нощта. Минути след полунощ след получен сигнал бил насочен полицейски екип за нарушаване на нащната тишина на ул. „Сокол“. На адреса двамата униформените установили, че със силна музика се озвучава..

публикувано на 10.07.24 в 12:51