Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановява се разписанието на №15 до Войводиново

| обновено на 22.11.22 в 13:01

От днес автобусите по линия номер 15 се движат нормално до  Войводиново и няма да бъдат спирани. Това увери заместник-кметът по транспорт на Пловдив Тодор Чонов по повод сигнали на пътници от селото за нередовен транспорт, които разчитат всеки ден на превозвача за да стигнат до училищата и работните си места. 

Напрежението е възникнало, тъй като до жителите е стигнала информация, че от днес автобусите няма да се движат до селото. Маршрутът се изпълнява от фирма „Автотранс Чолаков“. 

Проблемът е възникнал вчера, когато в следобедните часове хората са чакали повече от 1 час, за да бъдат извозени до Войводиново след работа. Пред Радио Пловдив Йордан Найденов от Войводиново каза, че на пътуващите им е било съобщено, че от днес автобусите по линия номер 15 няма да се движат до селото.

Проблемите започнаха преди около месец, буквално играем на тото – дали ще има рейсове или няма да има, а около 400 души от селото пътуват всеки ден до Пловдив, включително и ученици“, каза Йордан Найденов.

Заместник-кметът Тодор Чонов потвърди пред Радио Пловдив, че вчера е имало проблем с автобусите по линия номер 15, а причината е техническа неизправност на рейсовете.

Днес всички коли са налични и се изпълнява на 100% линията до Войводиново. Провеждали сме много срещи с кмета на селото, има и подписка на жителите там, знаем в детайли този проблем. Говорили сме и с превозвача автобусите да стигат до края на селото, а не само до центъра, за да могат да се извозват всички пътници“, увери Тодор Чонов.

Ресорният заместник-кмет допълни, че огромен проблем е продължаващият ремонт на улица „Брезовско шосе“ и фактът, че там е открита археология, която се проучва в рамките на 200 дни. Това е наложило промяна в маршрутите на автобусите, което възпрепятства спазването на графиците. Тодор Чонов допълни, че се търсят варианти автобусите до Войводиново отново да минават по „Брезовско шосе“, за да се обслужват пътниците качествено. 


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Клисура почетоха героите на Априлското въстание

Клисура е гордост, достойнство, копнеж и ентусиазъм. Непоклатима решимост срещу несвободата, потисничеството и безправието. Това каза в словото си по повод 148 години от избухването на Априлското въстание служебният министър-председател Димитър Главчев. Той прие почетния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада на площад "20 април" в града. Десетки..

публикувано на 30.04.24 в 22:39

Пътен инцидент с кмета на Кричим

Кметът на Кричим Атанас Калчев е невредим след тежката катастрофа, която стана с неговия служебен автомобил. Във фейсбук профила си той е качил снимки от инцидента. На тях се вижда, че автомобилът му е силно смачкан . След удар отзад от товарен автомобил колата на кмета се е блъснала в друг автомобил. Калчев пояснява, че по време на инцидента колата е..

публикувано на 30.04.24 в 21:16

2000 лв парична гаранция за Капитана, блъснал жена

Гаранция в размер на 2000 лв. Тази мярка определи Окръжният съд в Пловдив за рокера Иван Капитана, който причини средна телесна повреда на жена, след като седна зад волана с 3,3 промила алкохол в кръвта. Рокерът е признал вината си и по двете обвинения - за управлението след употреба на алкохол и за причинената телесна повреда.

публикувано на 30.04.24 в 17:19

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

С първа копка и водосвет започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията в местност между селата Брестовица и Йоаким Груево присъстваха директорът на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов и кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, както и жители на селото и..

обновено на 30.04.24 в 16:58

Съдът остави в ареста ало бандата, завлякла с 30 000 лв пенсионерки

И тримата ало измамници остават за постоянно в ареста, реши Районният съд в Пловдив. 46-годишният Пламен Тодоров от Габрово, Мартин Величков - 25-годишен от София и 40-годишният Недко Генчев от Полски Тръмбеш имат постоянни адресни регистрации в родните си градове, но съдът реши да им наложи най-тежката мярка за неотклонение, тъй като има вероятност да..

публикувано на 30.04.24 в 16:00