Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьори на "Хебросбус" се разбунтуваха за заплати и спряха автобусите

| обновено на 23.11.22 в 19:53

12 от общо 39 коли по по шестте линии на "Хебробус" се движат тази вечер, отчита системата за трафика в Пловдив към 19.30 часа. Все още няма яснота дали утре сутринта ще има автобуси по обичайните разписания. 
Следобед шофьорите на повечето автобуси по линиите на "Хебросбус" в Пловдив отказаха да изпълняват маршрутните разписания. Шофьорите прибраха автобусите към гаражите, а и останалите в движение решиха да останат на крайната си спирка.

"Около 70% от курсовете не се изпълняват", посочи собственикът на фирмата Веселин Дошков. Като аргумент на недоволството на шофьорите Веселин Дошков  поif'r, че те очакват вече месец парите си, които трябва да получат.  

„Шофьорите след първа смяна се прибраха и не искат да работят. По линиите  с номера  6 и 29 автобусите се движат  с разреден график. Общината четири поредни седмици лъже, че отпуснатите помощи в размер над 600 000 лева ще бъдат разпределени“, заяви Дошков.

Той бе категоричен, че независимо от проведените разговори, не вярва на обещанията на администрацията и отказа да прогнозира дали автобусите ще обслужват градските линии в пиковото време. 

Георги Стоилов от общинското предприяjre "Организация и контрол на транспорта" заяви, че негови служители са изпратени на място и очаква разговор с Дошков.

"В началото на деня всички изпълняваха курсовете си, но в следобедните часове започна прибиране на коли. Има значително неизпълнение на курсовете в следобедните часове. Следим системата за отчитане на изпълнението. Колегите инспектори отидоха на място да проверят ситуацията. Говорих с управителя, който отиваше да говори със служителите си и имам уверението, че ще ми върне обаждане", каза Стоилов

Припомням, че общината наскоро прехвърли изпълнението на линиите с номера 10 и 4 на друга фирма, а сега "Хебросбус" обслужва линиите с номера  6,20, 37, 29,7 и 99.

  • На снимките са работещи линии с номера 7 и 37 след 17,30 часа, на спирката до Археологическия подлез и галерия Тракарт.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

С картови четци, правени в Пловдив, са източвани пари в топлите страни

При закрити врата се проведе заседанието на окръжния съд в Пловдив за мерките за неотклонение на тримата задържани за измама с банкови карти. Мотивът -  използването на специални разузнавателни средства. Съдът реши и  тримата да останат  в ареста. Арестувани за престъплението и изготвянето на устройства, които да четат данните на банкови карти са..

публикувано на 26.08.24 в 15:04

Само КМД подаде оферта за почистването на Пловдив

Само един участник е подал оферти за участие в общесвената поръчка за почитването на Пловдив, която е на стойност 107 милиона лева с ДДС. Тя е обявена за пет от районите на града – „Централен“, „Тракия“, „Западен“, „Северен“ и „Източен“ и е за сметопочистване, разделно събиране, транспортиране на битовите отпадъци, както и за машинното почистване и..

публикувано на 26.08.24 в 14:58

Асфалтират кръстовището на булевардите "В. Априлов" и "Дунав" за 2 нощи

Кръстовището на бул. "Васил Априлов" с бул. "Дунав" ще бъде преасфалтирано тази и следващата нощ. Заради полагането на асфалт ще бъде спряно движението на пътни превозни средства по източното платно на бул. „Васил Априлов“ -  в участъка от кръстовището с бул. „България“ до кръстовището с ул. „Дилянка“ и в северното платно на бул. „Дунав“  – в частта..

публикувано на 26.08.24 в 14:06

Добростан, Златовръх, Дълбок извор и Буково са на воден режим

Още две асеновградски и две първомайски села са на воден режим.  От днес в Добростан, община Асеновград вода няма да има от 12 до 17 часа, както и през нощта. В Златовръх, също в община Асеновград, режимът ще бъде през деня от 8 до 17 часа. В първомайското село Дълбок извор вода през деня ще има само в един от районите, а другите ще бъдат..

публикувано на 26.08.24 в 13:57

Край Чирпан горя локомотивът на бързия влак от Варна за Пловдив

Изясняват се причините за пожара, възникнал късно снощи в бързия влак от Варна за Пловдив преди Чирпан. Пред БНР Атанас Ангелов, който е пътувал във влака, разказа, че се е запалил локомотивът на композицията.  Линейка е закарала в болница един от машинистите, тъй като е припаднал, каза още Ангелов. "Тръгнахме от Стара Загора с 1 час закъснение..

обновено на 26.08.24 в 12:14