Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Русев с премиера в Пловдив на "Град под обсада"

| обновено на 24.11.22 в 07:24

Издателство Софтпрес и Богдан Русев организират премиерата на новия му роман „Град под обсада“ в Пловдив. Градът под тепетата срещна за пръв път читателите с д-р Филипова и Бързаков, които сега са изправени пред нов и още по-заплетен случай. Срещата ще е от 19 ч., а мястото е - клуб Fargo. Водещ на събитието ще бъде Ангел Кочев, по-известен в интернет като @AngryAngel - автор на криминална литература и популярен блогър. Това е продължение на криминалната поредица, която се развива в Пловдив с главни герои д-р Филипова и Бързаков. В сюжета има много днес, дори пандемията от Ковид-19 е действаща картина, за да задълбочи примката на обсадата. 

"Град под обсада" е завладяваща история, вдъхновена от майсторството на кралицата на криминалния жанр – Агата Кристи. Още по-загадъчна, заплетена и напрегната, книгата позволява на читателя да се убеди от първо лице, че успехът на тандема Филипова – Бързаков от „Вечен град“ не се дължи на случаен късмет. Находчивостта и прозорливостта на психоложката в комбинация с наблюдателността и нюха на бармана създават блокада, от която никой убиец не може да се измъкне. А крайната цел винаги е една – не да раздават присъди, а да научат истината и да ѝ дадат глас.

Ако с „Вечен град“ Богдан Русев показа, че криминалният жанр не е чужд на съвременната българска литература, „Град под обсада“ е категоричното доказателство, че мистериите виреят успешно на родна земя. Новият роман наслоява образи и мотиви и превръща разследването в сложен пъзел, който единствено главните герои могат да разрешат. 

В звуковия файл може да чуете интервю с Богдан Русев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Академичен народен хор с концерт в село Горнослав

Академичен народен хор при АМТИИ "Проф.Асен Диамандиев", ще изнесе концерт в с. Горнослав. Концертът е част от инициативата "Малките добри дела" и ще се проведе в събота, на Лазаровден. В разговора ни, диригента Николай Гурбанов, разказва за събитието и за последните успехи на Академичния хор, който през февруари 2024г. проведе тридневно турне в..

публикувано на 24.04.24 в 14:22
Така ще изглежда бъдещият храм

Марино поле поде кампания за строителство на православен храм

Жители на карловското село Марино поле започнаха кампания за изграждането на православен параклис. В селището никога не е имало храм, разказа пред Радио Пловдив общинската съветничка д-р Татяна Пелева, която е сред инициаторите. Мястото, на което ще бъде построен параклисът "Св. пророк Даниил", бе осветено през октомври 2023 година. Очаква се на..

публикувано на 24.04.24 в 14:03

Книгата „Добруджанският феникс“ с премиера в Пловдив

Преподавателят по български език и литература Стефка Станчева, представя днес първата си книга. В Пловдив тя е по покана на клуб „Аптека за душата“. Стефка Станчева е от Каварна, но живее и работи в София. Книгата „Добруджанският феникс“ е художествен разказ за личността на Яни Хаджиянев, български издател, писател, журналист,..

обновено на 24.04.24 в 12:29

Фотоизложба „Украйна: война и съпротива" в Епископската базилика

Фотоизложбата „Украйна: война и съпротива" ще бъде открита тази вечер от 18 часа в Епископската базилика на Филипопол.   Поводът е годишнината от руско-украинския военен конфликт.  Поместени са  снимки на украински и американски фотографи, които са стипендианти на  програма „Фулбрайт". Те хвърлят светлина върху дълбоките истории..

обновено на 24.04.24 в 11:22

Великите европейци - Джеймс Уат

Какво е за нас времето, означено с 8 часа и 17 минути? Нищо, според някои. Но не и според онези, на които влакът им тръгва точно в този час от гарата. И тъй като на всеки от нас влакът му все някога тръгва, добре е да не закъсняваме, тоест – да се замислим.    Великият британски писател Олдъс Хъксли, пише за великия шотландец и световен..

обновено на 24.04.24 в 10:36