Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Богдан Русев с премиера в Пловдив на "Град под обсада"

| обновено на 24.11.22 в 07:24

Издателство Софтпрес и Богдан Русев организират премиерата на новия му роман „Град под обсада“ в Пловдив. Градът под тепетата срещна за пръв път читателите с д-р Филипова и Бързаков, които сега са изправени пред нов и още по-заплетен случай. Срещата ще е от 19 ч., а мястото е - клуб Fargo. Водещ на събитието ще бъде Ангел Кочев, по-известен в интернет като @AngryAngel - автор на криминална литература и популярен блогър. Това е продължение на криминалната поредица, която се развива в Пловдив с главни герои д-р Филипова и Бързаков. В сюжета има много днес, дори пандемията от Ковид-19 е действаща картина, за да задълбочи примката на обсадата. 

"Град под обсада" е завладяваща история, вдъхновена от майсторството на кралицата на криминалния жанр – Агата Кристи. Още по-загадъчна, заплетена и напрегната, книгата позволява на читателя да се убеди от първо лице, че успехът на тандема Филипова – Бързаков от „Вечен град“ не се дължи на случаен късмет. Находчивостта и прозорливостта на психоложката в комбинация с наблюдателността и нюха на бармана създават блокада, от която никой убиец не може да се измъкне. А крайната цел винаги е една – не да раздават присъди, а да научат истината и да ѝ дадат глас.

Ако с „Вечен град“ Богдан Русев показа, че криминалният жанр не е чужд на съвременната българска литература, „Град под обсада“ е категоричното доказателство, че мистериите виреят успешно на родна земя. Новият роман наслоява образи и мотиви и превръща разследването в сложен пъзел, който единствено главните герои могат да разрешат. 

В звуковия файл може да чуете интервю с Богдан Русев.

Галерия

Още от категорията

Нова изложба за Небет тепе представя РАМ-Пловдив

Регионалният археологически музей в Пловдив открива днес, 6 декември нова временна изложба озаглавена „ Античен хамбар от Небет тепе, Пловдив “.  Почитателите на археологията и историята на Пловдив ще могат да се запознаят отблизо с изложбата, представяща малка, но представителна извадка от проучените структури на Небет тепе през..

обновено на 06.12.22 в 17:07

"Коледна изложба" в галерия “Артистика“

Творческо обединение „Collegium pro arte+“, на преподавателите от НХГ „Цанко Лавренов“, открива своята „Коледна изложба“ в галерия "Артистика", на 8-ми декември, от 18 часа. В експозицията ще бъдат показани живописни, графични и дигитални произведения в различни стилове и жанрове, скулптура, създадени от преподавателите Ангел Китипов,..

обновено на 06.12.22 в 17:04

Наградата на кмета грабна скулпторът Петко Караколев

По стара традиция навръх Никулден Дружеството на пловдивските художници открива своята годишна обща изложба в зала „2019“. Тази година участие в експозицията вземат над 80 автори с близо 140 свои творби. Големите очаквания, свързани с тази изложба обаче, идват от нагласите кои ще са лауреатите на тазгодишните награди, връчвани във всеки раздел..

публикувано на 06.12.22 в 18:05

Песните на ABBA завладяват Пловдив на 29-ти декември

Концерт на италианска група ABBA CELEBRATION е част от Коледно – новогодишната програма на община Пловдив. Те ще излязат на сцената на площад „Стефан Стамболов“ на 29 декември. ABBA CELEBRATION саофициални представители на ABBA, като повреме на техните концерти се излъчват на голям екран оригинални клипове на ABBA, официално разрешени от тях...

публикувано на 06.12.22 в 12:25

Галя Чунтова търси равновесие и чудо във "Възраждане"

„В търсене на равновесие“ е названието на Коледната изложба – живопис на Галя Чунтова в галерия „Възраждане“. Авторката представя експозиция, в която преплита  фигуратив със сюрреалистични теми и попарт образност в колоритна палитра, напомняща латиноамериканските художници. Галина Чунтова  е възпитаник на Национална Художествена Академия..

публикувано на 06.12.22 в 10:50