Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Гергов получи пълен контрол над акциите на Панаира

| обновено на 24.11.22 в 16:04

Бизнесменът Георги Гергов придоби акциите на Община Варна в капитала на „Пълдин туринвест“ и така получи 79 % от дяловете в Панаира. Това стана на извънредното общо събрание на дружеството този следобед, на което са присъствали само представителят на Гергов адв. Нина Пантелеева и представителят на Община Пловдив Ясен Михайлов.

Дяловете на Община Варна от 29 % се прибавят към дела на Гергов, който е 50 %, и така бизнесменът придобива общо 79 % от акциите на Панаира.

„Гласувах против апорта на варненските акции в Панаира, както ме упълномощи днес ОбС“, каза представителят на община Пловдив Ясен Михайлов. По думите му какво ще се случи след това, ще решават юристите.

С решението си от сутринта пловдивските общински съветници задължиха кмета Здравко Димитров да обжалва решенията на общото събрание на "Пълдин Туринвест", тъй като е свикано, без да се спази законовият срок от един месец.

По-рано адв. Веселина Александрова, председател на групата съветници на "Демократична България", заяви, че както и да се гласува на извънредното общо събрание на "Пълдин туринвест" ситуацията в дружеството няма да се промени, защото община Пловдив има блокираща квота. 

БНР подкасти:

Още от категорията

58 са новите случаи на КОВИД-19 у нас, в Пловдив и Пазарджик - по 3-ма

58 са новите случаи на коронавирус в България, показват актуализираните данни на Единния информационен портал.Това са 5,8 процента от направените 993 теста за изминалото денонощие.  В Пловдивска и Пазарджишка области новозаразените са по 3-ма, в Смолянска - 2.  354 пациенти са в болница с Ковид-19. 40 от тях са в интензивно отделение. Един човек..

обновено на 04.12.22 в 10:55

Повишават се цените на зеленчуците по тържищата

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, се покачи тази седмица с 0,49 на сто до поредния рекорд от 2,268 пункта. Показателят надмина в средата на ноември най-високото си историческо ниво от 2,222 пункта, постигнато в началото на май тази година.  За един месец равнището на индекса се е вдигнало..

публикувано на 04.12.22 в 09:07
Снимката е от архива на Радио Пловдив

Съдът не пусна от ареста един от най- известните фалшификатори у нас

Пловдивският окръжен съд остави в ареста известния фалшификатор на пари и документи Иван Богоев. 56- годишният рецидивист е обвинен за фалшифициране на лични документи и тяхното разпространение и за участие в организирана престъпна група, за което се предвижда затвор от три до десет години. Задържането на Богоев и другите двама фалшификатори..

публикувано на 03.12.22 в 14:42

За една седмица "Генератори за Украйна" събра 393 000 лева

393 хиляди лева са дарени за кампанията „Генератори за Украйна“, която пловдивският издател Манол Пейков стартира на 26-ти ноември.  Във Фейсбук профила си той информира, че до момента в акцията са се включили около 1700 дарители, като в офиса му са доставени и 9 генератора.  Манол Пейков отчита, че вече са платени 114 генератора, а в понеделник..

публикувано на 03.12.22 в 13:00

468 абсолвенти на УХТ получиха дипломите си

Ректорът на Университета по хранителни технологии професор доктор Пламен Моллов връчи дипломите на випуск 2022 година. На тържествената церемония присъстваха земеделският министър Явор Гечев и ръководството на университета. Тази година висшето учебно заведение завършиха 468 абсолвенти – 338 бакалаври и 130 магистри. Сред тях пълните отличници..

публикувано на 03.12.22 в 12:25