Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Община Карлово вози безплатно по линиите на "Хеброс бус"

Община Карлово поема временно превоза на пътници по три направления „Карлово – Клисура“, „Карлово – Войнягово“ и „Карлово – Климент“, реши Общинският съвет. Транспортът, организиран от общината, е временен и е за периода 1 декември 2022 г. – 31 декември 2022 г.  Превозите ще се финансират със средства от общинския бюджет, а пътниците ще бъдат превозвани безплатно.

Предложението е на кмета д-р Емил Кабаиванов с цел предотвратяване на евентуален транспортен колапс в общината. 

Припомняме, че на 2 ноември превозвачът „Хеброс бус“ АД уведоми общината, че от 01.12.2022 г. спира да изпълнява задълженията си по договора за превоз на пътници по цитираните направления. Този отказ потенциално може да предизвика сериозен социален проблем, за което своевременно с писма са уведомени министърът на транспорта Христо Алексиев и областният управител на област Пловдив – Ангел Стоев.

 Ръководството на Община Карлово е възложила на вътрешен одитор да извърши анализ на цената за дофинансиране на обществен автобусен превоз. Същевременно текат преговори с търговски дружества, притежаващи лиценз за обществен транспорт на пътници, които да поемат превоза по закритите от „Хеброс бус“ АД направления. Въпреки полаганите усилия обаче до момента не е постигната договореност с частните превозвачи.

По направлението Клисура – Розино – Христо Даново – Кърнаре – Иганово – Анево – Сопот – Карлово има жп-линия, по която БДЖ ежедневно извършва пътнически превози

Галерия

Още от категорията

Пловдивчани спазиха традицията на Никулден

Между 8 и 12 лева за килограм струва тази година никулденския шаран в Пловдив. През годината хората рядко купуват риба, но за празника могат да си го позволят и да спазят традицията.  Важно е обаче с какво се храни шарана през годината, тъй като това определя качеството и вкуса. Ако се храни предимно с жито, то цената е по-ниска, но за сметка на..

публикувано на 06.12.22 в 15:42

НИНКН даде зелена светлина за "Античния форум на Филипопол"

Националният институт за недвижимо културно наследство към МК е издал положително становище и е съгласувал документацията за обект „Античен форум на Филипопол - изток и юг“.  Това е и най-важната част от процедурата, даваща „зелена светлина“ на благоустрояването, консервацията, реставрацията и социализацията на археологическата зона, разположена..

публикувано на 06.12.22 в 14:33

Друг съдия ще гледа делото за апорта на варненските акции в "Пълдин туринвест"

Съдията докладчик по делото за акциите на община Пловдив срещу апорта на акциите на Варна в „Пълдин туринвест“ Александър Стойчев си направи самоотвод. Поводът са медийните публикации, твърдящи, че той не е безпристрастен, защото през 2006-та година е подписал решението, с което Георги Гергов апортира имоти в Международния панаир. Тогава..

публикувано на 06.12.22 в 14:21

Георги Самуилов купува общинските акции на фалиралия "Градски транспорт"

Продажбата на акциите на община Пловдив в изпадналото в несъстоятелност дружество  „Градски транспорт“ на бизнесмена Георги Самуилов ще объжда местният парламент на сесията си в четвъртък. До проекта за решение се стигна след като бе направена независима оценка на акциите.  Общината държи 66 608  акции в Градски транспорт, като предложението е да..

публикувано на 06.12.22 в 14:16

Кампания срещу телефонните измами стартира в Смолян

Смолянската полиция, със съдействието на Български пощи и кметовете по места, стартира превантивна кампания срещу телефонните измами.  Кампанията предвижда да се разпространяват информационни брошури сред хората, като листовки са предоставени на гишетата в пощенските станции. При всяка среща с населението от малките и отдалечени места началниците..

публикувано на 06.12.22 в 12:08