Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иде студ, дъжд и сняг


До края на деня  и през нощта времето ще остане облачно и студено.  До сутринта на много места в страната ще завали дъжд, като в Предбалкана и високите западни полета валежът ще е от сняг и на места там ще се образува тънка снежна покривка. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°,  съобщиха от НИМХ. 

Утре времето също ще се задържи облачно. Валежите в Западна България ще спрат, но в Централна и Източна ще се усилят и на места ще са значителни. В Предбалкана ще вали сняг, значителен в източната част. В Лудогорието и Източните Родопи валежите ще са от дъжд и сняг. Ще духа до умерен, в източните райони до силен североизточен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Към 14 часа температурите ще бъдат между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до 10° - 11°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

През следващите дни ще се задържи облачно.  Ще има и валежи, предимно от дъжд, значителни по количество в югоизточните райони. Във вторник по-малка е вероятността за валежи в Западна България, а в сряда в Североизточна. Вятърът ще бъде от североизток, до умерен, в източните райони временно силен. 

Ще остане сравнително студено за края на ноември с минимални температури ще между минус 1° и 4° и максимални - между 3° и 8°.

По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

69-годишен мъж пострада при пожар в Карлово

69-годишен мъж е пострадал при пожар в Карлово.  Oгънят е засегнал къща на ул. "Република". Възникнал е в понеделник следобед.   Потушен с един пожарен автомобил от карловската служба.  Пожарникари, лесничеи и добрволци се включиха в потушаването на пожар на сухи треви, храсти и широколистна гора  край доспатското село Бръщен.  Огънят..

публикувано на 30.07.24 в 09:01

С разпити на свидетели продължава делото "Дебора"

С разпити на свидетели в районния съд в Пловдив продължава делото „Дебора“.   Четвъртото заседание трябваше да се проведе в началото на този месец, но бе отменено за днес, заради ангажименти на защитниците на подсъдимия Георги Гергиев.   Той е обвинен в нанасянето на прорезни рани с макетен нож, насилствено подстригване и заплахи за убийство на..

публикувано на 30.07.24 в 08:37

Арсенал от димки е иззет на Колежа, двама полицаи пострадаха в мелето

Огромно количество военни димки, фойерверки, факли са иззети от стадион "Христо Ботев", на който снощи се игра пловдивсокото дерби, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.  Същевременно от МВР съобщиха, че през контролно-пропускателните пунктове на стадиона през щателна проверка са преминали около 13700 зрители. Двама полицаи..

обновено на 29.07.24 в 13:29

Арестуваха рецидивист, убил приятелката си в хотел в Пазарджик

29-годишна жена от пловдивското село Триводици е убита в хотел в Пазарджик. Тялото й, прободено на няколко места, е намерено в коридора на хотела от персонала. За убийството е задържан 35-годишен мъж от Септември, с когото жената е живяла преди време.  Убиецът, който имал криминално минало, е установен и задържан в резултат на усърдна работа на..

публикувано на 29.07.24 в 10:57

ПП-ДБ се усъмниха в злоупотреби за 3 млн.лв. в "Чистота" и "Паркове и градини"

Общинските съветници от ПП-ДБ Добромира Костова и Николай Гюров извършиха проверка на ремонта за 3 милиона лева на базите на общинските предприятия Чистота и Паркове и градини. Проектът беше финансиран с част от 30 милионния заем, изтеглен по времето на Здравко Димитров по ОП „Региони в растеж“, и беше изпълнен с цел подобряване на..

публикувано на 29.07.24 в 10:23