Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Корнелия Нинова призова прокуратурата да разследва последните избори за НС

| обновено на 27.11.22 в 18:23

Нашата позиция винаги е била за запазване на мажоритарно-държавното участие в Международния  Панаир -  заяви Корнелия Нинова в Пловдив. 

Тя пристигна  в града, за среща с партийния актив. Преди това Нинова е присъствала на Националния съвет на младежкото БСП в Асеновград, където са обсъдили идеите за бюджет 2023 на левицата.

Сред младежите е имало разнопосочни мнения за връщането на гласуването с хартиена бюлетина.

Липсата на представители на "официалната" левица в Общинския съвет Нинова коментира така: 

„Не може заради целта за запазване на общински съветници да се подчиним на задкулисието!“. 

Лидерът на социалистите изрази сериозни съмнения, че последните парламентарни избори са фалшифицирани. и изказа надежда прокуратурата да се самосезира по този въпрос.

"Притежаваме няколко разписки от няколко секционни комисии, в които има разлика от по 5-6 гласа между това, което е отчела машината и това, което е на бележката. Направете сметка - по 5-6 гласа на 12 000 машини какво излиза" - даде пример Корнелия Нинова. 

Тя попита защо досега ЦИК не е излязла с доклад от машинните протоколи и броенето.

Лидетът на социалите категорично заяви, че партията няма да се съобрази с умтиматома на Продължаваме промяната да оттеглят промените в Изборния кодекс в замяна на кодовете от машините. 

"Щом поставят червени линии нека да се знае, че това го правят те и че ако това ще е пречка за стабилно съставяне на правителство да си носят отговорност. Очаквахме други да са червените линии - увеличение на минималната заплата, преизчисляване на пенсиите и военната помощ за Украйна", каза Нинова.

Според нея все още има шанс за съставяне на правителство, въпреки, че БСП  категорично няма да подкрепят първи мандат на ГЕРБ. Разминаванията между социалистите и "Продължаваме промяната" стават все по-големи, призна Нинова.

Стана ясно още, че левицата ще внесе предложение за подобряване на сегашния бюджет, който се очаква да бъде бъде замръзен във вторник. Нинова подчерта, че партията среща подкрепа сред някои народни представители за предложенията им, които са ориентирани към борбата с инфлацията. 


Галерия

Още от категорията

Прокуратурата проверява кой и защо събра 180 лични карти в Девин

Районната прокуратура в Смолян се самосезира и разпореди проверка след публикация в медиите за установяване на причината за притежаване на 180 чужди лични карти от лице в град Девин. Проверката е възложена на Районното управление в Девин като срокът за извършването й е 48 часа. 180 лични карти показа в найлонов плик член на ромската фамилия Бадеви в..

обновено на 24.03.23 в 16:59

Пети ден част от Перущица е без вода заради намален дебит и аварии

Пети ден жители на Перущица са на воден режим. Причините са силно намалелият дебит на един от 2-та водоизточника, снабдяващи града, и авария на уличен водопровод в зоната на Чолаковия мост. Чешмите пресъхват вечер около 18.00 ч. и през цялата нощ, а водата идва сутрин след 7.00 ч., разказаха перущенци. „Много е трудно без вода, имам..

публикувано на 24.03.23 в 15:38

Възрастна жена даде 6 500 лева на ало измамници

6 500 лева даде възрастна пловдивчанка на телефонни измамници. По познатия сценарий за пострадал роднина при катастрофа и спешната необходимост от средства, за да бъде опериран, тя попаднала в капана на измамниците.  Притеснителното съобщение жената получила на домашния си телефон от мъж, представил се за полицейски служител. Веднага след него..

обновено на 24.03.23 в 13:21

Започва национален конкурс по актьорство майсторство за ученици

Старт на 9-ия Национален ученически конкурс по актьорско майсторство в Пловдив ще дадат в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства заместник-кметът по култура Пламен Панов и директорът на гимназията Николай Томов. Тази година участие в него са заявили 47 ученици от средните училища по изкуствата в страната и младежки театрални формации..

обновено на 24.03.23 в 11:47

Няма задържани за купен вот в Столипиново и Шекер махала

Няма задържани лица и няма подадени сигнали за нарушаване на изборното законодателство на територията на пловдивския район „Северен“ – заяви главен инспектор Венелин Костов, началник на Трето Районно управление в Пловдив. „ Наблягаме изключително много на индивидуалната и на общата превенция, но нямаме данни за такъв род..

публикувано на 24.03.23 в 11:13