Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър, убил от ревност жена си Фанка в с. Пъдарско, остава в ареста

| обновено на 30.11.22 в 13:19
2
Снимка: 24 часа Пловдив

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо мъжа, обвинен за убийството на съпругата му в Пъдарско. 

31-годишният Александър Пашов е обвинен за убийството на 28-годишната му съпруга Фанка, майка на две деца.  Още в началото на разследването той  направи самопризнания. Жената бе открита мъртва в изоставена постройка на необитаем имот. 

Прокуратурата настоя, че убийството не е извършено спонтанно, а е предварително замислено и подготвено, като след това мъжът е опитал да заличи следите, водещи към него. Освен това, при по-лека мярка има опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление.

Ревност е основният мотив за жестокото убийство.  Има данни, че Александър многократно е заплашвал със саморазправа напусналата го преди повече от година негова съпруга.  Тя дори е била принудена да изостави двете си деца при него и се изнесла да живее у своите родители. 

Фанка е била убита още в деня на изчезването и - 25 ноември, петък. По време на издирването и кръгът на заподозрените бързо се стеснил около съпруга, който накрая направил пълни самопризнания и показал къде е скрил тялото на жена си. 

Под натиска на събраните до момента  факти и обстоятелства, защитата на убиеца бе принудена да се се съгласи с всичко изложено, но поиска съдът да наложи по-леката мярка - "домашен арест", за да е близо до децата си в този момент. 

Александър Пашов на два пъти е правил опити за самоубийство, което предполага влошено психично здраве и налага извършването на съдебно - психическа експертиза, каквато обаче не е направена, заяви неговият адвокат Анастасия Будакова. 

Съдът обаче прецени, че  събраните до момента доказателства налагат единствено най-тежката мярка - "задържане под стража". 

Денонощие след изчезването си, 28-годишната Фанка Ангелова, бе открита мъртва в гараж на необитаем двор в селото. Тя е била простреляна в главата с незаконен пистолет, който съпругът и Александър  предварително е осигурил за тази цел. 

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда затвор от 10 до 20 години.

Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативения съд  на 6 декември. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на джипа си „Форд“ рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02