Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пак строшиха с камъни стъклата на градски автобус в Пловдив

Поредно нападение върху автобус от градския транспорт на Пловдив. Снощи в Шекер махала с камъни е обстрелвана  колата, движеща се по автобусна линия №11. Инцидентът е станал, когато автобусът е минавал край училище „Панайот Волов“. Пострадали няма.

Счупено е едно средно странично стъкло на превозното средство – съобщи Костадин Тотков от фирма „Автобусни превози“. По време на инцидента в автобуса е имало трима пътници, но за щастие никой от тях не е пострадал. Шофьорът и кондукторът са били поставени под стрес.

На място е пристигнал полицейски патрул. Нападателите, най-вероятно деца от махалата, се издирват.

От потърпевшата фирма „Автобусни превози“ изчисляват, че щетите са най-малко за 2000 лв и призовават да се сложат камери в района на учебното заведение, както е в повечето пловдивски училища.

От полицията по-късно съобщиха, че 4 деца са съпричастни към увреждането на автобуса. След проведени активни действия, днес служителите изясниха самоличността на малолетните момчета. В присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая и на родителите им от децата са снети обяснения, в които посочват, че са хвърлили камъни по автобуса. Предстои събраните материали по случая да бъдат представени пред наблюдаващия досъдебното производство районен прокурор.

Това не е първият инцидент с увреждане на автобус на фирмата.

Преди месец деца хвърлиха камък и счупиха стъклото на автобус по линия №12 в Пловдив. В инцидента няма пострадали. Рейсът е пътувал към гаража след приключване на смяната. Минавайки до училище „Елин Пелин“ по бул. „Хаджи Димитър“, стъклото на автобуса било счупено от хвърлен камък – вероятно от деца в двора на училището.

А в края на миналия месец пиян американец бе задържан, след като потроши чистачките и огледалата на автобус на градския транспорт и на още две маршрутки. това стана след победата на Щатите на Световното по футбол.

Чужденецът вече е изплатил щетите, съобщават от потърпевшата фирма.


По публикацията работиха: Антоанета Петричанска, Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод

Втори ден жители на Велинград са без вода заради авария на главния довеждащ водопровод „Лепеница“ към Пречиствателната станция на града. Аварията е станала в тежък пресечен терен на 150 метра в гората. Заради спецификата на терена изкопните работи се извършват изцяло на ръка, както и пренасянето на тръби и уреди.  Правим всичко възможно да..

публикувано на 10.08.24 в 13:01

Вълна от катастрофи по АМ "Тракия" край Пловдив

Само до обяд в пловдивския участък на автомагистрала "Тракия" стана общо 6 катастрофи, съобщиха от пловдивската полиция. Освен първоначалното произшествие, станало около 8.30 ч., при което автомобил се е блъснал в мантинела в района на 150 км на магистралата, наблизо са настъпили още пет катастрофи.  Катастрофи край Белозем затрудниха трафика по..

публикувано на 10.08.24 в 12:45

Катастрофи край Белозем затрудниха трафика по АМ "Тракия"

Поредица пътни инциденти станаха тази сутрин на автомагистрала "Тракия".  Катастрофа затруднява движението по аутобана около 150-тия километър, в района на Белозем. Заради инцидента се е образувало километрично задръстване в посока Бургас, съобщават очевидци.  Към района пътуват полиция, линейка, пожарни автомобили. Една от колите е..

обновено на 10.08.24 в 12:06

Слънчева и гореща събота ни очаква

Днес ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в Пловдив – около 36°. В планините ще е предимно слънчево. Над източната половина от страната ще се..

публикувано на 10.08.24 в 07:38

В Асеновград събират книги за деца и възрастни

От днес до четвъртък в Асеновград ще се събират книги за деца и възрастни, които да бъдат подарени на библиотеки и читалища в селата около града.  Кампанията под надслов "Дарете книга, дарете знание!" се организира от Общинския младежки съвет. Ще бъдат приемани както нови, така и книги от личните библиотеки.  Идеята на младите хора е да..

публикувано на 10.08.24 в 07:20