Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със сигурност не сме предлагали министри на проф. Габровски


"Ние от ГЕРБ-СДС със сигурност не сме предложили никой от кандидатите за министри, представени днес от Николай Габровски и ако този кабинет бъде избран, отговорността /за действията му/, ще бъде изцяло на проф. Гарбовски", каза за Радио Пловдив Илия Лазаров, главен секретар на СДС. Той смята, че държавата се нуждае от дълго, 4-годишно управление, което да донесе икономическа стабилност.

Лазаров припомни, че на заседание на Националния съвет на СДС преди месец е решено да се подкрепи силен кабинет на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов. 

След това обаче, парламентарната група на ГЕРБ-СДС решава, че ще бъде по-подходящ политически неутрален кандидат за премиер.

На припомнянето, че в проектокабинета на проф. Габровски има представители и от Тройната коалиция, която СДС не подкрепяше, Илия Лазаров каза:

"Това е факт. Преди това една от големите грешки на СДС беше, че отказахме всякакъв разговор и всякакви партньорства с НДСВ през 2001 г."

Илия Лазаров коментира и доколко ГЕРБ-СДС успява да получи търсената подкрепа на "Демократична България", след като първите реакции в социалните мрежи са негативни:

"Демократична България" са издънка на Иван Костов. Те олевяха рязко през последните години, така че не ме изненадва тяхното деструктивно поведение. Освен това именно Иван Костов е изповядвал този начин на мислене-опозиция докрай, което доведе до голяма степен до тази разруха, която се случи в СДС през годините".


По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Мехмед Юмер

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в политиката

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в българската политика и винаги е било така. Оттук нататък не можем да правим здравословни анализи, без да чуем почетния председател Ахмед Доган, за да получим по-ясна представа за случващото се в партията. Това коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив журналистът от сайта Obzornews..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Партията ДПС в момента е инструмент за контрол на властта

Неуспехът на проектокабинета на Росен Желязков беше предизвестен още от самото начало, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Проданов . По думите му, още когато ГЕРБ-СДС получиха мандата, лидерът им обяви, че ще търсят правителство на малцинството и то най-вероятно няма да мине. Вчера Бойко Борисов също го повтори няколко пъти,..

публикувано на 04.07.24 в 09:58

На Общо събрание Горнослав се обяви против кариерата

На общо събрание жителите на асеновградското село Горнослав се обявиха против изграждането на близката кариера.  На форума са присъствали близо 60 процента от жителите на селото, които единодушно се обявиха против кариерата, която отстои само на 500 метра от домовете им. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Миглена Георгиева, жител на..

публикувано на 04.07.24 в 07:57

Вероучение в училище е необходимо за духовното израстване

В програма "Точно днес" разговор з а посоките, по които поема служението на новия патриарх Даниил, също и за посещението на Вселенския патриарх Вартоломей и за знаците, които са важни за обединението на църквата ни. По темата говорим с адвокат  Александър Тодоров , богослов и магистър по теология, той е бил и преподавател в Богословския факултет на..

публикувано на 04.07.24 в 07:00

И пловдивски аптекари се включиха в протеста

Пловдивските фармацевти протестираха в продължение на два часа на работните си места. Така те се включиха в недоволството на колегите си от цялата страна срещу измененията на Наредба 4, предложени от здравното министерство и НЗОК.  Анелия Найденова, магистър фармацевт и управител на една от аптеките, които ппротестират, дефинира пред Радио Пловдив..

публикувано на 03.07.24 в 15:43