Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва строежът на новата спортна зала на ЕГ "Ив. Вазов"

| обновено на 16.12.22 в 11:56
4
Снимка: Радио Пловдив, Живка Танчева

2,4 млн. лева ще бъдат вложени в строителството на новата спортна зала на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив. Тя ще е готова до началото на следващата учебна година -  15 септември 2023 г.  

Кметът Здравко Димитров заяви, че се залагат и 10 млн. лева за нова спортна база в съседство на двете езикови гимназии. За нея тепърва ще се одобряват проектите. "Аз мога да заявя, че е хубаво във всяко училище в Пловдив да има спортна зала, за да тренират децата", каза Димитров.

Припомняме, че там още преди 4 години имаше проект за нова зала на Руската гимназия, но инвеститорът не успя да я построи. Тогава сумата за строеж беше на стойност 1 млн. лева. 

Георги Титюков, заместник-кмет с ресор "Спорт и младежки и социални дейности" заяви, че вече има избран нов изпълнител, с нова обществена поръчка. Самата сграда има преработен проект, който е подобен на залата на СУ "Св. Патриарх Евтимий". Подът ще бъде дюшеме с цел удобства за учениците.

Срокът за изпълнение е 243 календарни дни по договор, като има уверение на изпълнителя, че ще успее да завърши проекта до първия учебен ден на 2023 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Аварията на ул. "Димитър Талев"е отстранена, но вода няма

До края на деня ще бъде възстановено водоподаването по ул. „Димитър Талев“, където при изкопни работи строителна фирма предизвика авария и остави съседните кооперации на сухо.  Пробивът стана преди 10 дни, но заради други ангажименти по пускането на водопоровода на "Кукленско шосе" екипите са започнали ремонта едва вчера, обясни говорителят на..

обновено на 10.09.24 в 16:48

Катастрофа затруднява трафика в дефилето за Велинград

Двама души са пострадали при катастрофа в Пазарджишко. Инцидентът е станал преди около час в дефилето между село Варвара и Велинград.  Сигналът е подаден преди около час на спешния телефон 112. По първоначални данни е имало удар между товарен микробус „Форд“  и лек автомобил БМВ в участъка между Варварски минерални бани и спирка Цепина. На..

публикувано на 10.09.24 в 16:45

БАБХ нареди на фермера от Маноле да извози миризливия птичи тор

Две проверки е извършила БАБХ в птицефермата в Маноле, в която горя птичи тор, обгазил Пловдив през изминалите две нощи. На място инспекторите са констатирали, че плащадката за депониране на торови маси е разделена на 57 секции.  Повечето от тях били запълнени със със стари торови маси. На собственика е връчено предписание за извозване на..

публикувано на 10.09.24 в 16:29

Млад мъж е с опасност за живота след побой от тийнейджър

16-годишно момче е арестувано за денонощие по подозрение, че е пребило 23-годишен мъж в Асеновград. В понеделник сутринта на тел. 112 е подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние на ул. "Цар Самуил". На място полицаите установили, че той е с травма в областта на главата. Младият мъж е настанен в пловдивска болница, където е опериран по..

публикувано на 10.09.24 в 12:56

14-годишно момче загина с мотор до Велинград

14-годишно момче загина при инцидент с мотоциклет на пътя между велинградското село Кръстава и съседната махала.   Катастрофата е станала след 17.30 часа в понеделник.  Непълнолетното момче от село Всемирци е карало нерегистриран мотоциклет по шосето, загубило управление и се озовало в близкото дере. Починало е на място.  Извършен е..

публикувано на 10.09.24 в 12:23