Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Среща със Светозар Гледачев в Първо студио на Радио Пловдив

| обновено на 19.12.22 в 08:58
Снимка: arhiv.marica.bg

Икономическият анализатор Светозар Гледачев се среща с пловдивчани в Първо студио на Радио Пловдив. На нея той ще представи лекция на тема „Доходи, инфлация, бъдеща криза. Какво ни чака през 2023 година“. 

По време на срещата ще бъдат представени прогнози за предстоящите промени във финаносв план. 

Срещата започва в 17 часа.

„Следващата година ще е по-лоша от тази, в икономически и политически план. Ако тази година много хора си мислят, че има икономическа криза, а то няма, следващата ще започне реалната, истинската криза“, това каза в интервю за Радио Пловдив икономическият анализатор Светозар Гледачев.

Той обясни, че през тази година доходите на повечето хора са увеличени с процент, който е компенсирал или е бил по-висок от инфлацията. През 2023 година обаче не се очаква ръст на инфлацията, но няма да има и повишение на възнагражденията, защото пари няма да има.

„Всеки може да се спаси, независимо каква е инфлацията. Но трябва да знае как да управлява парите си“, коментира още Гледачев.

Според него има огромни рискове за финансите на държавата, а причината е политическата криза. Светозар Гледачев смята, че политическите партии са изкушени, за да могат да се задържат на власт, да харчат и могат да издънят бюджета.

„Само през миналата седмица са похарчени над 2 милиарда лева за неща, за които не е трябвало да бъдат раздавани“, коментира още Светозар Гледачев.

Цялото интервю със Светозар Гледачев можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията
От ляво надясно: Кремена Данева, Неда Велкова, Евелина Стоянова

Отличиха Радио Пловдив със "Сирак Скитник" за журналистика

Информационният екип - репортерите на Радио Пловдив тържествуваха с наградата на Българското националнло радио за журналистика - "Сирак Скитник". Заедно с нас високият приз споделя и  екипът на БНР за съвместното отразяване на опустошителните наводнения през миналия  септември и последиците от тях в Пловдивска област - кореспондентът на БНР..

обновено на 26.01.23 в 10:48

БНР - Радио Пловдив обявява конкурс за репортери

Радио Пловдив набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността  "репортер/редактор"  в информационния си екип . Конкурсът ще се проведе на три етапа  като първият е кандидатстване по документи до 12. 02. 2023г. включително . Кандидатите трябва да имат добра говорна техника, висше образование или да са завършили семестриално.  На..

обновено на 26.01.23 в 10:48

Репортерите на Радио Пловдив и Пламен Асенов с номинации за "Сирак Скитник"

На 25 януари Българското национално радио ще отбележи 88 години от своето създаване. На тази дата през 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост и официално започва дейността на..

обновено на 25.01.23 в 18:52

Клавирен концерт "Музикален диалог" в Първо студио на Радио Пловдив

Камерен концерт „Музикални диалози“ ще се състои в Първо студио на Радио Пловдив на 26 януари, четвъртък, от 18 часа. Организатор на събитието е Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.   Лейля Байрамогуларъ , флейта и Байрам Байрамогуларъ , обой са солисти на Държавен симфоничен оркестър в Анталия. Те ще свирят заедно с..

публикувано на 26.01.23 в 08:05

Щастлива Нова година от Радио Пловдив!

Топли и уютни празнични дни на всички наши слушатели, читатели и приятели! Светлина в душите, радост в сърцата, много щастливи мигове със семейството и приятелите и разбира се ... прекрасни подаръци! Честито Рождество Христово и Щастлива Нова година на всички! И продължавайте да ни слушате и четете, защото при нас фалшиви новини няма!

обновено на 01.01.23 в 01:09