Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награждават първенците в кампанията „Грамотни ли сме?“

В Пловдив ще бъдат наградени най-добре представилите се ученици в кампанията „Грамотни ли сме?“. 

Церемонията ще се състои в сградата на Общинския детски комплекс на  бул. „Шести септември“ 193. 

В тазгодишната кампания се включиха 1009 ученици от 36 общински, държавни и частни училища. 

Организатор на проявата е отдел „Образование“ към пловдивската община.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арсенал от димки е иззет на Колежа, двама полицаи пострадаха в мелето

Огромно количество военни димки, фойерверки, факли са иззети от стадион "Христо Ботев", на който снощи се игра пловдивсокото дерби, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.  Същевременно от МВР съобщиха, че през контролно-пропускателните пунктове на стадиона през щателна проверка са преминали около 13700 зрители. Двама полицаи..

обновено на 29.07.24 в 13:29

Арестуваха рецидивист, убил приятелката си в хотел в Пазарджик

29-годишна жена от пловдивското село Триводици е убита в хотел в Пазарджик. Тялото й, прободено на няколко места, е намерено в коридора на хотела от персонала. За убийството е задържан 35-годишен мъж от Септември, с когото жената е живяла преди време.  Убиецът, който имал криминално минало, е установен и задържан в резултат на усърдна работа на..

публикувано на 29.07.24 в 10:57

ПП-ДБ се усъмниха в злоупотреби за 3 млн.лв. в "Чистота" и "Паркове и градини"

Общинските съветници от ПП-ДБ Добромира Костова и Николай Гюров извършиха проверка на ремонта за 3 милиона лева на базите на общинските предприятия Чистота и Паркове и градини. Проектът беше финансиран с част от 30 милионния заем, изтеглен по времето на Здравко Димитров по ОП „Региони в растеж“, и беше изпълнен с цел подобряване на..

публикувано на 29.07.24 в 10:23

РЗИ-Смолян тества за хепатит работници в големи предприятия

Регионалната здравна инспекция  в Смолян обявява кампания за изследване на хепатит. Всеки работен ден от днес  до края на август желаещите могат да се изследват анонимно и безплатно за хепатити В и С в медицинската лаборатория на инспекцията. Тестването е с кръв от пръста чрез бързи  тестове. До средата на август инициативата ще обхване и..

публикувано на 29.07.24 в 10:07

Започва Международният фолклорен фестивал в Пловдив

28-то издание на Международния фолклорен фестивал  стартира в Пловдив. В рамките на пет вечери на сцената на Античния театър ще се представят фолклорни състави и ансамбли от Казахстан, Латвия, Молдова, Сърбия, Унгария и Грузия. Домакини от българска страна са Фолклорен ансамбъл „Тракия“ - Пловдив, Представителен  ансамбъл „Марица“ при СУ..

публикувано на 29.07.24 в 07:05