Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата подпомага инвестиция на КЦМ

| обновено на 22.12.22 в 08:56
Снимка: Радио Пловдив, Иванка Петкова

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще връчи сертификат за инвестиция клас "А" на изпълнителния директор на КЦМ АД Иван Добрев. Като подкрепа за инвеститорите държавата ще вложи 2,5 милиона лева в изграждането на две пътни връзки в района на индустриалната зона край Куклен. 

Едната ще свърже изграждащият се завод за електрически велосипеди за близо 28 милиона лева в индустриалната зона „Капсида“, а другата ще обслужва проекта „Технологично интегриране към КЦМ АД“ в гр. Куклен.

Инвестицията на компанията е в размер на над 41 млн. лв.

На церемонията ще присъстват и Румен Цонев, главен изпълнителен директор на Холдинг КЦМ 2000, кмета на община Куклен Мария Белчева и Иванка Петкова, зам. областен управител.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Почитаме Св. Св. Константин и Елена

Днес православната църква почита паметта на светите Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос.  Историята помни римския император Константин Първи като Велики, а Църквата го възпява като "апостол между царете". Възпитан в езичество, след едно..

обновено на 21.05.24 в 07:55

Пазарджик празнува

Денят на светите равноапостоли Константин и Елена 21 май е Празник на Пазарджик. Той се отбелязва за 38-и път в новата история на града.  Началото ще бъде дадено в 8 часа с тържествена литургия в едноименната църква „Св. Св. Константин и Елена“. След това ще се проведе традиционното литийно шествие от храма през бул. „Георги Бенковски“ и ул. „Хан..

обновено на 21.05.24 в 07:55

Обсъждат мерки срещу домашното насилие

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще открие в заседателната зала на общината междуинституционална среща, посветена на координацията на работата за защита на хора, пострадали от домашно насилие и живеещи под прага на бедността.  Организатор на кръглата маса е Адвокатска колегия – Пловдив. На срещата ще присъстват представители на държавни и..

обновено на 21.05.24 в 07:55

УХТ присъжда почетно звание на испанския посланик

В Университета по хранителни технологии ще се проведе официалната церемония по връчване на званието "Доктор хонорис кауза" на Алехандро Поланко Мата, посланик на Испания у нас.  Гости ще бъдат представители на дипломатическия корпус, на държавната и местната власт.

публикувано на 21.05.24 в 07:55

Втори път удължават проекта "Грижа в дома" в Асеновград

С още три месеца се удължава срокът на проекта „Грижа в дома в община Асеновград“, след като кметът Христо Грудев сключи ново допълнително споразумение към административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на Програма “Развитие на човешките ресурси“. С отпуснатите близо 405 000 лева проектът ще..

публикувано на 20.05.24 в 16:48