Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Карлово почитат паметта на загиналите рейнджъри в Ирак

Днес се навършват 19 години от атентата с камион-бомба срещу военна база „Индия“ в Кербала, Ирак, при който загинаха петима български военнослужещи и десетки други бяха ранени. 

Почит на загиналите военнослужещи в борбата срещу тероризма ще бъде отдадена днес в 61-а Стрямска механизирана бригада - Карлово. 

В 10,30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на рейнджърите, загубили живота си, и ще отслужена панихида. 

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции днес и утре ще почетат паметта на своите загинали колеги в родните им места. 

В операцията за стабилизиране и възстановяване на Ирак от 22 август 2003 г. до края на 2008 г. България участва с 11 военни контингента с обща численост 3 367 души и даде 13 жертви.


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Връщат в ареста насилника на Дебора

Пловдивският окръжен съд отмени определението на Районния съд в града, който пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора" Георги Георгиев.  С днешното си решение окръжните магистрати върнаха в ареста Георгиев, който е с по- лека мярка за неотклонение от 30-ти юли.   Определението е окончателно.

публикувано на 29.08.24 в 17:11

В Пазарджик не закриват училища, но растат маломерните паралелки

С 44 маломерни и слети паралелки в 39 училища започва новата 2024/2025 учебна година в община Пазарджик. Това реши на днешното си заседание Общинският съвет, който одобри тяхното сформиране и им отпусна финансиране от над 128 хиляди лева от общинската хазна. При обсъждането на предложението някои съветници изразиха притеснение за качеството на..

публикувано на 29.08.24 в 17:05

Отнеха книжката на 19-годишншия дрифтър от Асеновград

Прокуратурата в Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство 19 годишния младеж, дрифтил преди ден с БМВ.  Припомняме, че той се удари в крайпътно дърво след като изгуби управлението на автомобила и така създаде опасност на пътя за други шофьори.  С постановление на наблюдаващия прокурор временно е отнета книжката на младия шофьор...

публикувано на 29.08.24 в 16:53

Пловдивският съд не пусна на свобода трафикантите на мигранти

Петимата трафиканти на мигранти остават в пловдивския арест – потвърди Апелативният съд. Магистратите отхвърлиха жалбите за промяна на мерките им за неотклонение в по-леки. Според обвинението петимата задържани представляват организирана престъпна група за трафик на мигранти през страната. Бандата е действала от началото на годината до..

публикувано на 29.08.24 в 16:01

6% населени места в пловдивско на воден режим, 60% загуби заради остаряла мрежа

60% са загубите заради остарялата мрежа, 6% от населените места в пловдивска областта са на режим. Наложителни са законови промени и актуализация на националната стратегия за водните ресурси, за да се решат проблемите с безводието. Това стана ясно след на областния управител на Пловдив проф. Христина Янчева с отговорните институции, посветена на..

публикувано на 29.08.24 в 15:21