Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търси се компромис за запазването на парка до Гребната база

| обновено на 03.01.23 в 07:19

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще се срещне днес със собствениците на терени в парк „Отдих и Култура“, които според новия Общ устройствен план са предвидени за застрояване. 

Промяната в плана предизвика бурни протести в защита на 80-те декара зелени площи около Гребната база. На срещата ще бъдат обсъдени инвестиционните намерения на собствениците и ще се търси компромис за запазването на парка. 

Няколко часа преди разговора представители на протестиращите ще дадат пресконференция, на която ще оповестят анализ на решенията по казуса с Парка. 

На брифинга е поканен и кметът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Проверяват пловдивскитe автобуси за неработещи климатици

Масови проверки на автобусите в градския транспорт за неизправни климатици се извършват в момента в Пловдив. Това съобщи директорът на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.  Според него жалбите от граждани на телефона за сигнали в предприятието са много от началото на жегите, а необорудваните с климатици..

обновено на 04.06.24 в 13:43

РИОСВ спря незаконни изкопни работи на Младежкия хълм

След сигнал на граждани РИОСВ Пловдив спря изкопни дейности на Младежкия хълм. Проверката на екоинсепкцията е установила, че на улица „Велбъжд“, срещу новопостроена жилищна кооперация на № 4, на място, попадащо в обхвата на природната забележителност, действително са извършени изкопни дейности. Изкопана с помощта на багер и извозена е смесена..

обновено на 04.06.24 в 13:42

Чистят боядисания Младежки дом в Пазарджик с химикали и пясъкоструйка

Три варианта за почистване на фасадата на Младежкия дом в Пазарджик бяха обсъдени по време на днешната дискусия с участието на архитекти, строители, експерти и граждани, съобщи кметът Петър Куленски. Първият, но най- скъп вариент е химичният, при който мраморът се запазва, но резултатът не е добър при почистването на варовика заради порите на..

публикувано на 04.06.24 в 13:40

Съдът решава дали да касира изборите за ОбС в Пазарджик

Пазарджишкият административен съд ще решава дали да бъдат касирани изборите за общински съвет в Пазарджик. Делото е по жалба на трима кандидати за общински съветници. При повторното преброяване в 37 секции са установени поредица от драстични нарушения, сред които - 300 липсващи бюлетини. В хода на делото беше назначено повторно преброяване в още 15..

публикувано на 04.06.24 в 13:19

Моторист катастрофира до Пловдив, в болница е

45-годишен моторист катастрофира тежко на излизане от Пловдив, по пътя към село Ягодово. Той се е блъснал в микробус в опит да го изпревари.   Предполага се, че бусът, управляван от 48-годишна жена, е направил ляв завой,  при което мотоциклетистът се е ударил в него.   И двамата са тествани за забранени вещеста, като пробите им са отрицателни...

публикувано на 04.06.24 в 13:07