Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Асеновград изграждат системи за преработка на отпадъци

| обновено на 04.01.23 в 10:17

Строителството на инсталации за компостиране и за предварително третиране на битови отпадъци започва в Асеновград. Първата копка е насрочена за 11.00 ч. днес на входа на старото сметище на града. 

Проектът, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“, е на обща стойност близо 13 милиона лева. Съоръженията ще намалят депонираните битови отпадъци. Партньори по проекта са общините Асеновград, Първомай, Лъки, Садово и Куклен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пуснаха водата на Велинград

В късния следобед а варията по довеждащия водопровод " Лепеница" във Велинград бе отстранена.  Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод От общината посочиха, че водоподаването към Пречиствателната станция постепенно се възстановява.  Поетапно се нормализира и подаването на вода към абонатите. Повече от 24 часа голяма..

публикувано на 10.08.24 в 16:47

Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод

Втори ден жители на Велинград са без вода заради авария на главния довеждащ водопровод „Лепеница“ към Пречиствателната станция на града. Аварията е станала в тежък пресечен терен на 150 метра в гората. Заради спецификата на терена изкопните работи се извършват изцяло на ръка, както и пренасянето на тръби и уреди.  Правим всичко възможно да..

публикувано на 10.08.24 в 13:01

Вълна от катастрофи по АМ "Тракия" край Пловдив

Само до обяд в пловдивския участък на автомагистрала "Тракия" стана общо 6 катастрофи, съобщиха от пловдивската полиция. Освен първоначалното произшествие, станало около 8.30 ч., при което автомобил се е блъснал в мантинела в района на 150 км на магистралата, наблизо са настъпили още пет катастрофи.  Катастрофи край Белозем затрудниха трафика по..

публикувано на 10.08.24 в 12:45

Катастрофи край Белозем затрудниха трафика по АМ "Тракия"

Поредица пътни инциденти станаха тази сутрин на автомагистрала "Тракия".  Катастрофа затруднява движението по аутобана около 150-тия километър, в района на Белозем. Заради инцидента се е образувало километрично задръстване в посока Бургас, съобщават очевидци.  Към района пътуват полиция, линейка, пожарни автомобили. Една от колите е..

обновено на 10.08.24 в 12:06

Слънчева и гореща събота ни очаква

Днес ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в Пловдив – около 36°. В планините ще е предимно слънчево. Над източната половина от страната ще се..

публикувано на 10.08.24 в 07:38