Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Заради топлата зима Велинград е пълен с туристи

| обновено на 05.01.23 в 16:59

Туристите във Велинград и Западните Родопи вече са толкова, колкото и преди пандемията. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград.

"Това ни е най-силният зимен сезон от 4 години насам. Дължи се на факта, че няма пандемия и защото е топло и няма сняг. Когато има сняг, туристите търсят ски курортите - Банско, Боровец, Пампорово. Когато е топло и безснежно, идват при нас да ползват минералните извори и басейните", каза Златко Златанов.

Той е категоричен, че ново поскъпване няма да има. "Каквото поскъпна, поскъпна през лятото и есента. Цените няма да се вдигнат, ако няма някакви извънредни събития".

По думите му легловата база е пълна между 70 и 80 %, и то след Коледно-Новогодишните празници.

"Част от нашите клиенти предпочетоха да дойдат след Нова година, защото тогава беше много скъпо. Хотелите са пълни до Ивановден, 7 януари, естествено на по-ниски цени. След 7 януари обаче съм малко скептичен", каза още председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград.

Златко Златанов допълни, че има много чужденци - най-вече турци и гърци, както и руснаци, които са купили апартаменти в България. От българите има основно софиянци и гости от морето.

Цялото интервю със Златко Златанов е в прикачения файл. 

Още от категорията

Психопатското поведение на политиците се корени в детството

Политиците се държат като психопати, a причината е дълбоко комплексна. Това е личностна патология – патология, която е свързана с начина на структуриране на характера, на изграждане на личността, т.е. това е патология, чийто генезис е заложен в детството им и не подлежи на лечение. Това коментира психиатърът д-р Владимир Сотиров по повод..

публикувано на 06.06.23 в 16:59

Обществото не иска PR арести, а някой да влезе в затвора

Разбива се статукво, съществувало дълго време с оплетени в него много хора, каза по повад последните криминални и прокурорски сюжети журналистът Слави Ангелов. Според него е ясно, че разследванията, които сега се рефрешират нищо няма да излезе, защото прокуратурата е спала твърде много време. "Барселона гейт" е прах в очите, по това дело не..

публикувано на 06.06.23 в 16:02

Кои са спасителите на българските евреи, говорят техните потомци

Тази година се навършват 80 години от спасяването на българските евреи и депортацията на 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и гр. Пирот в нацистките лагери на смъртта. Паметните събития от месец март 1943 година бяха отбелязани по национална програма с  инициативи на редица места в страната и чужбина - шествия, научни..

публикувано на 06.06.23 в 13:58
Георги Киряков

Ключът за живота на кабинета е у Борисов

Има мнозинство за гласуване на кабинет, има ясни заявки от лидерите на първите 2 политически сили, че такова мнозинство трябва да се гласува. Има и нагласи в обществото, че редовен кабинет вече е необходим, за да "оправи нещата" и животът да тръгне по-добре, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Киряков .  За оперативно мнозинство,..

публикувано на 06.06.23 в 09:49

Розалия Джинева за пенсионната реформа

В първото юнско издание на предаването Клуб "Неделя" гост в ефира на предаването бе бившият регионален директор на Териториално поделение на НОИ в Пловдив - Розалия Джинева.  Пред водещия Диян Никифоров и в студио 2 на радио Пловдив, г-жа Джинева отговаряше на въпроси свързани със социалната политика и пенсионната реформа. Освен това сподели с..

публикувано на 05.06.23 в 17:35