Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК аварията е огромна, може да спре водата в Пловдив

| обновено на 05.01.23 в 20:38

Голямата водна авария, възникнала надвечер  в района на "Скобелева майка" в Пловдив се оказа много по-сериозна от първоначално очакваното и наистина застрашава цели райони на Пловдив да останат без вода през нощта и утре, или поне със силно намалено водоподаване, признаха от ВиК. 

Поради небрежност от строителна фирма е скъсан ключов компонент от  магистрален водопровод, който захранва с вода целия град. 

Поради  мащабите на проблема се очаква още тази вечер поетапно да бъде спряно водоподаването в районите "Тракия",  "Източен" и части от "Южен",  които се захранват от този източник и помпите по трасето. 

Извън посочените райони по високите етажи на блокове и кооперации в целия град също има вероятност от изцяло спиране на водата. 

Към 20 ч. и  в почти целия район "Северен" водата спря, въпреки уверението, че тази част не е засегната.

Всички налични аварийни екипи на ВиК работят по отстраняването на аварията, но със сигурност това  няма да стане тази нощ, а вероятно и през следващия  ден, съобщиха от дружеството. 

Съветът  на експертите е гражданите да се запасят с възможни количества за питейни и сервизни нужди, тъй като конкретен срок  за разрешаване на проблема  не може да се посочи. 

Най-застрашен от пълно спиране на водата е район "Тракия", предупредиха от ВиК - Пловдив. 

По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Започна изграждането на обходния път на Рудозем

Започна изграждането на 2,4 километра от второкласния път Средногорци - Рудозем и обходния път на гр. Рудозем. Второкласното трасе е основна връзка на община Рудозем с областния център Смолян. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен извън града и ще се улесни пътуването към гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем –..

обновено на 12.07.24 в 11:31

Мъж загина при пожар в дома си в пазарджишко село

53-годишен мъж от пазарджишкото село Мирянци е загинал при пожар в дома си.   Сигналът е получен снощи, около 20,15 часа. Отзовалият се на място противопожарен екип е успял бързо да овладее огъня, но за съжаление мъжът е починал от задушаване. Към момента не е ясна причината за избухването на огъня.  Днес ще се извърши и дневен оглед. Огнеопасната..

публикувано на 12.07.24 в 11:27

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33