Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение на акционерното събрание на "Пълдин туринвест"

Граждани протестираха пред хотел "Санкт Петербург", където се проведе извънредното Общо събрание на акционерите на "Пълдин туринвест" и на което трябваше да се приемат акциите на община Варна. Стигна се до сблъсъци между протестиращите и служители на хотела и се наложи и намесата на полицията. С
Издателят Манол Пейков, който е и бивш депутат от ДБ, настоя да бъде осигурен достъп до събранието, но охраната пред залата категорично отказа да бъдат допуснати пловдивчани в залата. Така се стигна до физически сблъсъци, размяна на реплики и ескалация на напрежението. Полицията предотврати по-сериозен сблъсък между Пейков и охранителите на събранието.

Протестиращите  настояха Ясен Михайлов, който представлява община Пловдив в Акционерното дружество, да обясни какво точно е гласувано и да покаже протокол от събранието.  След близо час напрежение и сблъсъци и в присъствието на полицаи  Михайлов излезе от залата и обясни, че е гласувал според решението на  Общинския съвет по първа точка за блокиращата квота, а по втора "за" приемане на апорта. 

Той не показа протокол от гласуването, което отново нагнети ситуацията и се стигна до скандирания "оставка" и "мафия". Припомняме че с приемането на акциите от Варна мажоритарният собственик на "Пълдин туринвест", Георги Гергов ще стане собственик на 79% от акциите на Международен панаир - Пловдив, а делът на общината ще падне до 22 на сто.

Днес, след провалената сесия на ОбС за панаира, кметът на Пловдив Димитров обяви, че отново ще обжалва в съда решението на акционерното събрание. 

Това е второ акционерно събрание със същия дневен ред след проведеното през декември. Тогава, въпреки гласуването "против" от страна на представителя на община Пловдив, акциите на Варна бяха приети в капитала на дружеството, но съдът спря вписването им  в Търговския регистър след като  Здравко Димитров го обжалва.








По публикацията работи: Паолина Комсалова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правителството отпусна 10,5 милиона лева за карловските села

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери от Закона за държавния бюджет за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия по бюджета на община Карлово. С Постановлението се одобряват 10 563 512 лева по бюджета на община Карлово за извършване..

публикувано на 05.06.24 в 15:07

Пловдивчани протестират срещу насилието над животни

Пловдивчани излязоха на мирен протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на години от собственика си.  Питбулът беше открит в безпомощно състояние от ученици от Френската гимназия в Пловдив.   Животното имало рани и следи от порязване, затова гимназистите подали сигнал в полицията. Установен е собственикът на животното..

обновено на 05.06.24 в 13:42

Протест на животновъди блокира Подбалканския път до Калофер

Близо 200 животновъди от района на Карлово и Калофер блокираха Подбалканския път от западния вход на Калофер. Пътната артерия ще остане затворена за час, а екипи на полицията пренасочват движението през града. Причината за протестите е ограничения достъп до планинските пасища.  След като вчера животновъдите от района на Карлово и Калофер..

публикувано на 05.06.24 в 13:38

Президентът откри "Хемус", износът на отбранителни продукти бележи 30% ръст

Военната ни индустрия има важни икономически и социални измерения. Тя осигурява и националната сигурност на страната ни. Тази година изложението има особена стойност. Разпалване на нови военни конфликти в различни точки на света и пълномащабната война Русия - Украйна изправят отбранителната индустрия пред големи предизвикателства. Само с..

обновено на 05.06.24 в 12:15

Съдът отмени уволнението на ст. комисар Васил Костадинов

Пловдивският Административен съд отмени  като незаконосъобразно уволнението на бившия началник на областната дирекция на МВР в Пловдив Васил Костадинов. Той бе уволнен дисциплинарно през октомври миналата година, а като причина бе изтъкнато  първоначално забавеното разследването на убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  Именно това предизвика..

обновено на 05.06.24 в 11:41