Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците обсъждат запазване на зелените площи до Гребната база

Общинският съвет на Пловдив на редовното си заседание днес ще разгледа няколко предложения за съдбата на  зелените площи до Гребната база.

В дневния ред като първа точка е включено  предложението на местна гражданска инициатива „За парка”, подкрепена  от 1179 граждани за отчуждаване на частния терен от близо 81 декара и промяна на неговото предназначение в зона за озеленяване.

Общинският съвет трябва  да разреши кметът Здравко Димитров да преговаря със собствениците на терените за тяхното придобиване. Преговорите да се водят от работна група, в която ще участват и представители на партиите и коалициите в Общинския съвет, предлага кметът. 

Ще бъдат гласувани и още две предложения  - на „Съюз за Пловдив”, което е за формиране  на комисия от общински  съветници, представители на Община Пловдив и гражданското сдружение, която с оглед запазването на зелените площи да проучи  всички възможности за придобиване на частния имот.

 Второто предложение е на  съветниците от „Демократична България –обединение“, според които има фактическа грешка в Общия устройствен план. Заради нея зоната за озеленяване е обозначена като зона за рекреации. Съветниците настояват за корекция.

В дневния ред са включени и две точки за финансиране на дейности и проекти на община Пловдив по Националния план за възстановяване и устойчивост.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08

ПП внася предложение за оставката на председателя на НС Желязков

На утрешното заседание НС ще разгледа внесеното от ПП в деловодството на парламента предложение за оставката на председателят Росен Желязков, това обявиха в Пазарджик съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асенн Василев. Като мотив те посочиха системното неизпълнение на законодателната програма от страна на Желязков. „ Цялостно..

публикувано на 24.04.24 в 20:07

В Карлово набелязаха мерки срещу престъпността

Мерки за предотвратяване на престъпленията обсъдиха в Карлово директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Георги Чергов и кмета на общината Емил Кабаиванов. Сред една от тези теми бе и видеонаблюдението в града, за чието подобряване и разширяване на обхвата му кметът д-р Кабаиванов изрази готовност. Според краткия доклад на..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58