Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Има нов казус с Панаира, затова трябва ново решение на ОбС

| обновено на 18.01.23 в 12:23

Целта на извънредната сесия на ОбС - Пловдив не е отмяна на взетото решение за варненските акции в Международния панаир, а да се измени решението. Сега започва дело по същество в съда, което е нова ситуация и трябва нова санкция на Общинския съвет.

Така бившият кмет и сегашен градски лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев аргументира пред Радио Пловдив искането на извънредна сесия на местния парламент днес следобед от 14.00 часа. 

"Има нов казус и съответно трябват нови действия на община Пловдив, а това трябва да стане след решение на ОбС. ГЕРБ иска да избегне излишната истерия и политиканстване по темата. Решението на ОбС спря вписването в Търговския регистър на акциите на община Варна в Пловдивския панаир, а след като вчера кметът Здравко Димитров внесе искови молби, това се случи", заяви Тотев.

По думите му процесът ще отнеме няколко месеца. Пред община Пловдив има няколко варианта за действие, един от които е да купи акциите на Варна в Панаира. "Те са оценени по 1 лв, т.е. струват 16,3 млн. лв. ОбС - Пловдив може да реши да поиска от държавата парите", допълни още градският лидер на ГЕРБ.

Тотев обясни и защо съветниците от ГЕРБ не са участвали в 2-те извънредни сесии на ОбС, инициирани от "Демократична България". "Защото от това политиканстване нямаше нужда. Решението на ОбС бе достатъчно, за да спре вписването на акциите на Варна в Търговския регистър", смята той.

Според Иван Тотев искането за извънредна сесия днес от 14.00 ч. ще бъде подкрепено и от 5-мата съветници от "Кауза Пловдив".

Цялото интервю на Живка Танчева с Иван Тотев е в прикачения файл. 

По публикацията работи: Иванка Петкова
Още от категорията

Хладната пролет може да понижи качеството на розовото масло

По-хладната пролет може да удължи периода на цъфтеж на розата и прибирането на цветовете й, но може и да доведе до по-ниско качество на маслото. Това обясни Надежда Шопова, асистент в секция „Климат“ в Института за изследвания на климата, атмосферата и водите към БАН, по повод отражението на климатичните промени върху земеделието. Тя..

публикувано на 05.06.23 в 12:07

Кабинетът може да изкара над година, спойката е страхът

Кабинетът „Денков – Габриел“ може да бъде с по-дълъг хоризонт от 9 месеца. Няма да е 4 години, но е възможно да изкара година и половина. Това коментира журналистът Любомир Минчев и добави, че дружбата между двете първи политически сили ще продължи да се укрепва на фона на политическата ситуация.  Причината е спойката, която е страхът от..

публикувано на 05.06.23 в 11:32

Рамковият договор да гарантира компенсиране на инфлацията

В новия рамков договор Българският лекарски съюз поставя преди всичко акцент върху принципите, като най-важният е адекватно финансиране, което да компенсира инфлацията и цените на енергоносителите, защото от те са тясно свързани с предоставяната услуга.  Това коментира в предаването „Точно днес“  д-р Георги Цигаровски председател на Районната..

публикувано на 05.06.23 в 10:51

Благотворително бягане за АГ отделение в Пловдив

Благотворително бягане тази събота ще събира средства за АГ –отделението „Весела“ към общинската болница „Свети Мина“ в Пводив.  Старта ще бъде даден в 9.00 часа  едновременно в София (Южен и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас , Гребен канал Пловдив .  Кампанията се организара от „5kmrun“ и е под наслов „Дари времето си на..

обновено на 03.06.23 в 08:47

ПП прегъна ГЕРБ и правителство ще има

"Всичко показва, че ГЕРБ тотално се е предал и е готов да слуша диктата на ПП. При това положение шансовете да има редовни правителство се увеличаат многогкратно", прогнозира социологът Кольо Колев в интервю за Радио Пловдив. Според него след формирането на кабинета между първите две политически сили у нас следва опит за овладяване на държавната..

публикувано на 02.06.23 в 14:55