Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има нов казус с Панаира, затова трябва ново решение на ОбС

| обновено на 18.01.23 в 12:23

Целта на извънредната сесия на ОбС - Пловдив не е отмяна на взетото решение за варненските акции в Международния панаир, а да се измени решението. Сега започва дело по същество в съда, което е нова ситуация и трябва нова санкция на Общинския съвет.

Така бившият кмет и сегашен градски лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев аргументира пред Радио Пловдив искането на извънредна сесия на местния парламент днес следобед от 14.00 часа. 

"Има нов казус и съответно трябват нови действия на община Пловдив, а това трябва да стане след решение на ОбС. ГЕРБ иска да избегне излишната истерия и политиканстване по темата. Решението на ОбС спря вписването в Търговския регистър на акциите на община Варна в Пловдивския панаир, а след като вчера кметът Здравко Димитров внесе искови молби, това се случи", заяви Тотев.

По думите му процесът ще отнеме няколко месеца. Пред община Пловдив има няколко варианта за действие, един от които е да купи акциите на Варна в Панаира. "Те са оценени по 1 лв, т.е. струват 16,3 млн. лв. ОбС - Пловдив може да реши да поиска от държавата парите", допълни още градският лидер на ГЕРБ.

Тотев обясни и защо съветниците от ГЕРБ не са участвали в 2-те извънредни сесии на ОбС, инициирани от "Демократична България". "Защото от това политиканстване нямаше нужда. Решението на ОбС бе достатъчно, за да спре вписването на акциите на Варна в Търговския регистър", смята той.

Според Иван Тотев искането за извънредна сесия днес от 14.00 ч. ще бъде подкрепено и от 5-мата съветници от "Кауза Пловдив".

Цялото интервю на Живка Танчева с Иван Тотев е в прикачения файл. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Даниел Стефанов

Няма реална пречка изборите да са 2 в 1

Политологът и изборен експерт Даниел Стефанов коментира в програма "Ден след ден" политическата ситуация, възможностите за избор служебен премиер и предстоящите избори. Според него през следващата седмица президентът ще направи своите консултации с политическите партии и записаните в Конституцията възможни кандидати за служебен премиер. Той смята,..

публикувано на 28.03.24 в 16:47
Иван Начев

Има много партии, които искат избори 2 в 1

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога  доц. Иван Начев . Политологът отбеляза, че има две групи от партии, които имат интерес от нови избори.  "Първо са тези, които са позагубили..

публикувано на 28.03.24 в 10:10

Очаква ни много мръсна кампания на изборите

Президентът не бърза с връчването на 3-тия мандат, според мен си изпълнява процедурните задължения по Конституция. Не е неочаквано за мен е и връчването на мандата на ИТН, каза в предаването "Точно днес" пловдивският депутат от ПП-ДБ Росен Костурков. Според него обаче ИТН може и да се опитат да съставят експертно правителство.  Избори 2 в 1..

публикувано на 28.03.24 в 09:46

Пловдив е домакин на форум за дигитализация в образованието

Участници от цялата страна ще дискутират в Пловдив - дигитализацията, иновациите и уменията на 21 век на майсторски клас, организиран от фондация „Световен образователен форум България“ Генералният секретар на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA) Пол Бърн, който е и член на съвета на Международната конфедерация на..

обновено на 28.03.24 в 06:38

Протест осуети изграждането на соларен парк в Калугерово

Мирен протест пред сградата на община Лесичово осуети поне за сега изграждането на соларен  парк в землището на пазарджишкото село Калугерово . В него се включиха ловци и жители на няколко села.  Протестиращите се събраха в 14 часа пред сградата на община Лесичово, където на заседанието на Общинския съвет трябваше да бъде разгледано..

публикувано на 27.03.24 в 13:27