Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хубаво е да има лидерски срещи, но не в този формат

„Ние не бягаме от среща с Корнелия Нинова, но форматът, който е предложила не е най-удачният. Ако колегите решат да правят срещи на лидерско ниво с всяка партия тогава ще отидем“. Това коментира пловдивският депутат Росен Костурков в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив.

Той добави, че е хубаво да има лидерски срещи, за да се види къде са допирните точки между партиите. Припомни още, че и по време на първия, и на втория мандат те са апелирали за такъв тип разговори. Според него положителен е и ефектът, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов „най-сетне ще стъпи в Народното събрание“.

„Все още има шанс да се състави правителство с третия мандат - това би могло да бъде правителството на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП, които на практика промениха изцяло изборния кодекс.

Мисля, че имат доста допирни точки и е възможно дори и по икономически въпроси да направят правителство. Това е единственият шанс да се излъчи кабинет“, коментира Костурков.

Според него правенето на избори на всеки 4 месеца не е удачно, тъй като държавата е оставена на самоуправление, а правителството, което взима решенията не отговаря пред никого.

„ГЕРБ си осигуриха нечестно предимство при следващи избори с промяната на кодекса и вероятно ще увеличат присъствието си в парламента с един – двама народни представители.  Смятам, че ние или ще запазим резултата си, или ще го увеличим малко. Едва ли нови избори ще доведат до излъчването на ново, категорично мнозинство“, заяви Костурков и добави, че за местните избори според него е задължително ПП и ДБ да имат общи листи. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Археологическото проучване под Бетонния мост приключва в срок

Приключват археологическите разкопки под Бетонния мост. Следващата седмица предстои междуведомствена комисия да посети обекта и да реши неговата съдба. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Петър Зидаров, който ръководи археологическия екип. „Това, което е най-впечатляващо със своите мащаби, е голямата масивна..

публикувано на 23.08.24 в 10:35
Иво Инджов

Политическата криза скоро няма да бъде преодоляна

Понеделник е денят "Х", в който трябва да стане ясно дали ще има нов служебен кабинет отново начело с Димитър Главчев, а също и дали предсрочният парламентарен вот ще бъде на 27 октомври, или ще се отложи още във времето. Вчера президентът Румен Радев даде срок до понеделник Главчев да представи състав на ново служебно правителство. Ще се..

публикувано на 23.08.24 в 09:47

Законът, засягащ ЛГБТ-теми, е репресивен и ще бъде отменен

"От гледна точка на който и да е човек с нормална интелигентност и психично здраве, този закон е меко казано  глупав. В него има куп противоречия и определя една чисто дискриминационна практика, която веднага заинтересува Европейската комисия, защото засяга правата по отношение на пол". Това заяви психологът Иван Игов. Като аргумент, той подчерта..

публикувано на 22.08.24 в 11:06

Дивите животни помагат в борбата с климатичните промени

Дивите животни и особено големите бозайници са от ключово значение за преодоляване щетите от климатичните промени. Те играят и важна роля срещу концентрацията на парникови газове в атмосферата. Това обясни еколога и автор на Климатека Павел Василев. Добави, че докато едрите бозайници влияят на естествените местообитания и влизат в ролята на..

публикувано на 22.08.24 в 10:43
Милен Любенов

Загърбване на политическото его ще ни извади от кризата

Това, което наблюдаваме е демонстрация на определени политически фактори с голямо политическо его, което няма място в политиката. За да вървим напред като общество и държава  е време политиците да отстъпят от своето его. Това коментира политолога доц. Милен Любенов. Според него след протестите, които бяха организирани от служители на МВР и..

публикувано на 22.08.24 в 10:20