Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев със зрелищно 4:4 с ФК Рига

Елвис Ману отбеляза хеттрик срещу ФК Рига
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) завърши наравно 4:4 срещу латвийския ФК Рига в първата си контролна среща по време на подготвителния лагер на тима в Дубай. Двубоят се игра на стадион "Джебел Али" и беше във формат от четири полувремена по 30 минути. Мачът бе изгледан на живо от собственика на „канарчетата“ Антон Зингаревич, който по-рано днес пристигна в Обединените арабски емирства и се срещна с футболистите на „жълто-черните“, съобщи БТА.

Латвийският вицешампион поведе в резултата още в 5-ата минута, когато реализира дузпа. В 12-ата минута Ботев изравни чрез Абдулайе Траоре, но само минута след това Рига отново излезе напред в резултата след бързо разгърната контраатака. При този резултат завърши първата част.

В началото на вторите 30 минути латвийският тим поведе с 3:1 и запази аванса си до края на второто полувреме. 

В края на третата част Елвис Ману намали изоставането на Ботев, а малко след започването на последните 30 минути от срещата нидерландският нападател изравни резултата след точно изпълнена дузпа. Няколко минути след това бившият играч на Лудогорец оформи своя хеттрик, за да направи обрата за "канарчетата" пълен, но в заключителните моменти от двубоя Рига стигна до изравняване и така срещата завърши при резултат 4:4.

Това бе втори двубой за „канарчетата“ от началото на зимната им подготовка след категоричната победа с 8:0 над третодивизионния Гигант (Съединение). В следващата си проверка възпитаниците на старши треньора Бруно Балтазар ще се изправят срещу руския Урал Екатеринбург на 25 януари. 


По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За астрономията и още нещо

На Световния ден на астрономията говорим с доц. Никола Петров от Националната обсерватория в Рожен. -Наблюдава ли се през последните години засилен интерес към вашата наука? -Тук определено мога да кажа да. Астрономията е за повечето хора по принцип вълнуваща част от научните дейности. В областта на астрономията, наистина, последните 10- 15..

публикувано на 14.05.24 в 17:15
Григор Димитров

Гришо отпадна на Мастърса в Рим

Григор Димитров отпадна от осминафиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като загуби от Тейлър Фриц с 2:6, 7:6 (11), 1:6 за близо два часа и 45 минути. Двубоят започна по-добре за 11-ия в схемата американец, който с два пробива поведе в общия резултат, въпреки че Григор имаше цели седем брекпойнта, но не материализира нито един от тях...

публикувано на 14.05.24 в 16:00

Ден в планината с "Български щит"

На 19 май в Родопите над Пловдив, Сдружение "Български щит" кани всички активни хора да преживеят един забавен и изпълнен с много полезна информация ден в планината, който не само ще освежи всички присъстващи с глътка въздух сред природата, но ще бъде чудесна възможност за придобиване на полезни умения.  По думите на Спас Паунов, от екипа на..

публикувано на 14.05.24 в 15:23
Мамин Санянг

Минал през "Байерн" започна проби в "Локомотив"

Футболистът Мамин Санянг започна официално пробен период в "Локомотив" (Пловдив). Играчът ще тренира с “черно-белите” до края на седмицата. Мамин Санянг е роден на 06.02.2003 г.одина в Гамбия, но притежава и немски паспорт. В момента е собственост на "Хановер" 96 и се състезава в дублиращия отбор на хановерци. Мамин Санянг играе основно като дясно..

публикувано на 14.05.24 в 11:14
Елена Родимова

Динамиката на съвременните връзки и взаимоотношения

Съвременните връзки и взаимоотношения са една от най-коментираните теми в съвременното общество. Те претърпяха значителни промени в резултат на развитието на технологиите, както и на редица социални и културни трансформации. В този контекст, съвременната култура на срещите може да се превърне в истинско изпитание както за по-младите,..

обновено на 13.05.24 в 18:49