Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Галерия "Възраждане" представя "Контрастите на пейзажа"


Покана от галерия "Възраждане" и от младия пловдивски художник Кирил Иванов, за предстоящата изложба живопис "Контрастите на пейзажа". С особено внимание към детайла и следвайки естествения ритъм на творческите си пориви, художникът Кирил Иванов представя двадесет платна от последната година.

Новата изложба на Кирил Иванов е живописното доказателство за чудесното развитие на талантливия, млад пловдивски художник. Авторът изпитва истински пиетет към природата и картините му са пропити с нежна нѐга, с поетичност и с филигранно изпипване на детайла. Пейзажите се отличават и с една изискана красота, която впечатлява взора на зрителя, с финес на рисуването, с деликатност на изразните средства – все неща, трудно постижими и рядко срещани в сървеменната младежка живопис. Изложбата показва крехкото равновесие на красотата в природата. Краси Алексиева.

Кирил Иванов е роден през 1980 г. в град Пловдив. През 1994-1999 г. завършва “СХУ за сценични кадри” – специалност театрална живопис и бутафория – гр. Пловдив. През 1999–2003 г. завършва Бакалавър – Педагогика по обучението на изобразителното изкуство – специалност живопис, АМТИИ –  гр. Пловдив, през 2001–2005 г. магистратура – Църковна живопис, АМТИИ – гр. Пловдив, през 2007 – 2008 г. Магистратура – Живопис, АМТИИ – гр. Пловдив.

Има осъществени 10 самостоятелни изложби и множество участия в съвместни и общи такива.

Награди:
2005 г. - Награда на Фондация “Атанас Кръстев – Начо Културата”
2011 г. - Пленер Пловдив 31 март - Първа награда
2017 г. - Награда за млад автор на ДПХ – Пловдив


Още от категорията

Стоичко Миличин представя най-новата си книга "Семейно танго"

В месеца на любовта и виното, Ви каним на едно по-различно събитие - подходящо както за семейни двойки с много житейски опит, така и за начинаещите в тази област.  "Семейно танго" е най-новата книга на известния пловдивски психотерапевт, преподавател и консултант Стоичко Миличин.  На 8 февруари в сряда от 18:30 часа, авторът ще очаква всички, които..

публикувано на 30.01.23 в 16:10

Димитър Каратонев гостува в „Аrsenal of art“

Художникът Димитър Каратонев представя третата си самостоятелна изложба в Пловдив.  В Галерия „Аrsenal of art“  в кв. Капана той показва маслена живопис, акварел и графика, като картините му са обединени в няколко цикъла.  Авторът живее в Харманли,  завършил е специалност графика във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“...

публикувано на 30.01.23 в 10:47

Преге - предаване за света на книгите, 28.01. - 03.02.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 28. 01. 2023г. бяха представени следните заглавия: BNR podcasts · Преге - Нови книги и литературен календар от 28.01 - 03.02.2023 Рубрика „Напълно непознати“ (нови книги): Пейо К. Яворов. Лирика. Антология. Съставител: Борис Христов. 190 стр., тв. к. , ок. 4А, Рива, 2022. Жозе..

публикувано на 30.01.23 в 10:19

Васил Сотиров с нова книга в „Алтер его”

Чисто нова книга с епиграми издаде майсторът в жанра Васил Сотиров - „Шлюпки от тиквени семки“. За нея ще говорим в нашия радио-хепънинг. И не само. Ще си припомним, например, че нашият гост е един от най-добрите преводачи на Франсоа Вийон, а покрай това ще форсираме ефира с рубриката „Сатирик – класик“, в която ще отбележим годишнини от..

обновено на 28.01.23 в 16:51

В "Срещите" - за тревожността на съвременния човек

Тази събота в "Срещите" с философа и психолог Иво Величков си говорим за времето ни, което нарекохме оксиморонно.  И още - за възможностите на мисленето в нюанси, за тревожността на днешния човек и  влиянието на фалшивите позитивни послания. Слушайте ни в събота - след новините в 9.00 часа. 

обновено на 28.01.23 в 09:53