Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24 училища от Пловдив в конкурса за добри практики

Във второто издание на “Добрите практики на фокус” са събрани 180 урока

Учителите в Пловдив и страната все повече работят за позитивна образователна среда, съобщават от фондация "Заедно в час". Те анонсират националния конкурс "Добрите практики на фокус", в който се открояват най-много педагогически практики, които насърчават позитивна култура на учене. 

В инициативата са събрани над 180 педагогически практики.  Конкурсът се организира от фондация “Заедно в час” и образователния сайт prepodavame.bg и цели да събере, опише и популяризира добри практики от български класни стаи и училища. До момента в конкурса са се включили 159 учители от 114 училища в повече от 50 населени места.

Сред подадените практики се забелязват най-много успешни примери, свързани с развиване на социално-емоционалните умения на учениците и изграждане на позитивна среда, която подпомага културата на учене в училище. Примери за подобни практики са “батерия” на емоциите, специален ритуал за опознаване на училището от новопостъпили осмокласници и тефтери за записване на добрини.

До 15 февруари продължава събирането на иновативни практики от учители и училища в цялата страна. 

За да се включат в конкурса, преподавателите трябва да споделят своя добра практика на сайта https://prepodavame.bg/dobrite-praktiki-na-fokus/

Организаторите търсят ефективни и устойчиви практики, които подобряват благосъстоянието на учениците, насърчават младежкото и детско участие и подкрепят академичния напредък на учениците.

За участието на училища от област Пловдив

Училища от област Пловдив се включват за първа година в "Добрите практики на фокус". До момента са подадени 24 практики, което поставя областта на челно място по брой практики, които участват в конкурса.

Одобрени за публикуване са уроци на преподаватели от ОУ "Райна Княгиня" - Пловдив, ОбУ "Христо Ботев" - с. Дълго поле, ОУ "Христо Смирненски" - Строево, ОУ "Граф Николай Игнатиев" - Граф Игнатиево,  СУ "Св. Паисий Хилендарски" - Пловдив, ПГ по електроника и електротехника - Пловдив, СУ "Св .Софроний Врачански" - Пловдив, ОбУ "Христо Ботев - Стамболийски, СУ "Свети Седмочисленици" - Пловдив, Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий - Пловдив, СУ "Св. Константин Кирил - Философ" - Пловдив, ОУ "Кочо Честеменски" - Пловдив, ОУ "Панайот Волов" - Пловдив, ОУ "Васил Левски" - Рогош, СУ "Отец Паисий" - Куклен, ОУ "Васил Левски" - Пловдив, СУ "Св. Княз Борис I" - Асеновград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

16 нарушения за 3 години има младежът, причинил тежката катастрофа на "Руски"

Загиналият шофьор от тежката катастрофа в Пловдив е с регистрирани 16 нарушения и 5 акта за три години откакто е с книжка, съобщи Красимир Нешев, началник на "Пътна полиция" в Пловдив на пресконференция в прокуратурата. Тежко ПТП в Пловдив: Двама младежи загинаха, други двама са ранени Тежката катастрофа, отнела два човешки живота, е..

публикувано на 13.05.24 в 16:50

РИОСВ глоби нарушители с над 47 000 лева през април

550 са проверените през април обекти от Екоинспекцията в Пловдив. Освен планираните 215 проверки са извършени и 362 извънредни за спазването на Закона за опазване на околната среда.   Съставени са 12 акта и са издадени 5 наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени санкции и глоби за общо 26 300 лева. Освен това с установени..

публикувано на 13.05.24 в 16:38

Започна кандидатстването за прием в първи клас в Пловдив

Родителите на децата, родени през 2017 година, които подлежат на задължителен прием в първи клас за учебната 2024/2025 година, вече могат да подават своите заявления за прием онлайн на адрес priem.plovdiv.bg. За осма година приемът на ученици в първи клас в общинските училища на град Пловдив ще се осъществи чрез система за електронно..

публикувано на 13.05.24 в 16:17

Заради проекти преразпределят над 2 млн. лв от бюджета

Изменение на бюджета на Община Пловдив и изменение на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от дейностите ще гласува на предстоящата сесия Пловдивския общински съвет. Съветниците трябва да одобрят преразпределение на финансовата рамка на града за малко над 2 милиона 45 000 лева. Това се налага заради..

публикувано на 13.05.24 в 14:51

Март 2024 е бил с 22% по- щедър за хотелиерите в Пловдивско

56 000 туристи са гостували в местата за натаняване в Пловдивска област през месец март.  Данните на Териториалното статистическо бюро - Юг покзазват ръст с 13.5% в сравнение със същия месец на миналата година. Близо 84% от всички пренощували са български граждани. Най- посащавани са били хотелите с 3 или 4 и 5 звезди. Приходите от..

публикувано на 13.05.24 в 13:51