Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Обявиха конкурс за директор на "Старинен Пловдив"

Общината обяви конкурс за директор на Общинския институт „Старинен Пловдив“. Договорът с бъдещия директор ще бъде за срок от 4 години, съгласно чл. 8, ал. 5 от Закона за закрила и развитие на културата.

Кандидатите да заемат длъжността трябва да имат висше образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“, по направленията История и археология; Социология, антропология и науки за културата; Туризъм; Изобразително изкуство – специалност „Консервация и реставрация“ или Специалност "Архитектура" със специализация по консервация и реставрация в областта на недвижимото културно наследство. Изискват се и поне 3 години професионален опит в съответното направление.

Конкурсът ще премине на 2 етапа - защита на концепция за дейността и развитието на Общинския институт „Старинен Пловдив“ за период от 4 години и събеседване. Срокът за подаване на документите е до 24 февруари.

В момента „Старинен Пловдив“ се управлява от временно заемащата длъжността директор доц. Елена Кантарева-Дечева, която пое поста след оставката на журналиста Богомил Грозев. Той бе назначен изненадващо и без конкурс на длъжността в началото на мандата на кмета Здравко Димитров. 


Още от категорията

Арестуваха шофьор, прегазил пешеходец и избягал

Полицаи от Пловдив и Благоевград арестуваха шофьор, прегазил пешеходец и избягал.  Мъжът е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Пловдив и предстои разглеждане на мярката му за неотклонение.  Инцидентът е станал в събота сутринта на ул. "Шипка" в Пловдив. 59-годишен мъж е бил ударен от движещ се на заден ход товарен автомобил, чийто шофьор..

обновено на 30.01.23 в 16:38

Оставиха в ареста учителя, насилил непълнолетна в Асеновград

Учителят Атанас Басмаджиев, обвинен за изнасилването на непълнолетна ученичка, остава в ареста - това реши съдът в Асеновград.  Решението беше произнесено пред родителите на детето, които бяха видимо разстроени. Защитата на Басмаджиев поиска по-лека мярка, като се позова на недоброто му здравословно състояние – прекаран инсулт и претърпяна наскоро..

публикувано на 30.01.23 в 16:27

В Пловдив удължават противогрипните мерки до 10 февруари

Учениците се връщат в клас от 6 февруари,когато приключва междусрочната ваканция. Въведените противоепидемични мерки за Пловдив и областта обаче се удължават до 10 февруари. Те засягат лечебните заведения, детските градини и домовете за стари хора. Това стана ясно след заседание на Областния оперативен щаб.  Решението е взето след направен..

публикувано на 30.01.23 в 14:49

Съдът решава да остави ли в ареста обвинения за изнасилване учител

Районният съд в Асеновград решава дали да остави в ареста учителят Атанас Басмаджиев, обвинен за изнасилването на непълнолетна ученичка. Гледането на мярката за неотклонение е насрочена за 15.00 часа Атанас Басмаджиев беше арестуван миналата седмица по сигнал на директорката на училище "Св. св. Кирил и Методий". Тя сигнализирала полицията..

публикувано на 30.01.23 в 14:46

Областният щаб в Пловдив решава за грипната епидемия

Областният управител Ангел Стоев свиква в 14:00 часа Оперативния щаб във връзка с доклад на РЗИ-Пловдив за епидемичната обстановка на територията на областта.   Половин час по-късно ще бъдат обявени предприетите мерки  и решения по този въпрос.  От 25 януари беше обявена грипна ваканция за учениците, която продължава  до 31 януари включително...

обновено на 30.01.23 в 12:47