Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Репортерите на Радио Пловдив и Пламен Асенов с номинации за "Сирак Скитник"

| обновено на 25.01.23 в 18:52

На 25 януари Българското национално радио ще отбележи 88 години от своето създаване. На тази дата през 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост и официално започва дейността на националното радио.

Обществената медия ще отбележи рождения си ден с празнична церемония по връчване на Голямата награда „Сирак Скитник“ и годишните награди на БНР, от 19 часа в емблематичното Първо студио на радиото. Събитието ще бъде излъчено на живо в ефира на програма „Хоризонт“, Радио Стара Загора, Радио Пловдив и в сайта bnr.bg.

Сред номинираните за голямата награда за значим принос в развитието на Българското национално радио, е екипът на БНР, отразявал големите  наводнения и последиците от тях в Пловдивска област - информационният екип на Радио Пловдив, кореспондентът на БНР в Пловдив Кремена Данева и репортерът на програма "Хоризонт" Евелина Стоянова.

В раздела за радиопредаване са номинирани предаването "Великите европейци" с автор и водещ Пламен Асенов, както и съвместното предаване на Радио Пловдив и Радио Кърджали "Антена спорт +".

Всички номинации вижте тук:


БНР подкасти: