Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искаме рационални инвестиции в спортни съоръжения

| обновено на 26.01.23 в 12:02
Снимка: Фейсбук

„Настояването ни за равнопоставеност не е от вчера или от днес. Искаме, когато се инвестира в спортната инфраструктура на града  това да се прави рационално и максимално оптимално, да не се допускат злоупотреби, които виждаме да се случват. Не трябва да има едностранно поведение на общинарите в града начело с кмета Здравко Димитров спрямо единия спортен обект“.


Това коментира председателят на Фенклуб Локомотив - Пловдив Атанас Нейков след спонтанния протест на привържениците на черно-белите, които блокираха за кратко движението по ключови булеварди на града.

Той добави, че ще продължат с протестни или други действия докато не получат адекватен отговор от кмета.

Нейков подчерта още, че средствата, които до момента са били отпуснати на Локомотив са били използвани целесъобразно. Като пример даде, че за 12 милиона ще бъдат изградени 3 трибуни за 10 000 седящи места.

„Направихме така че с 12 млн. лв. да направим максимално, а грандоманщината, комплексите надделяха при Ботев. Ако бяха направили препроектиране сега щяха да имат готов стадион.

Действията ни снощи бяха само малка демонстрация, спряхме за кратко и пред сградата на Общинския съвет, тъй като предстои да вземат пореден избор за това да продължат да наливат едни пари в една бездънна яма.

Ако спрем пак движението ще разберете на някои светофар. Извинявам се на всички граждани, но това е единственото решение и ще продължим“, отбеляза Нейков. Обърна се и към местната управа, че все още не са оповестени резултатите за проверките на двата стадиона, които са започнали преди месеци. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локо с първа загуба за сезона - 0:2 от "Левски"

"Локомотив" (Пловдив) загуби от "Левски" (София) в мач от третия кръг на Първа лига. “Черно-белите” отстъпиха с 0:2 на “сините” и допуснаха първа загуба в шампионата. В 9-та минута гостите успяха да открият резултата. Асими Фадига бе изведен на добра позиция фронтално срещу Луков и се разписа за 0:1. В 15-ата минута "Локомотив" беше близо до..

публикувано на 03.08.24 в 12:36

Слушайте дербито "Локомотив" - "Левски" по Радио Пловдив

С два мача днес се открива третия кръг в Първа лига. От 19:00 часа "Славия" посреща "Хебър" на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата.  От 21:15 часа е голямото дерби на кръга, което противопоставя "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" на „Лаута“. Този двубой може да проследите пряко по Радио Пловдив. "Черно-белите" нямат загуба до момента, като..

обновено на 02.08.24 в 21:23
Антъни Уджа и Андрей Йорданов с тежки контузии

Уджа е аут за половин година, Йорданов за 20 дни

По време на срещата с "Панатинайкос" двама от футболистите на "Ботев" (Пловдив) - Антъни Уджа и Андрей Йорданов, бяха принудително заменени заради контузии. След преминат ядрено-магнитен резонанс днес стана ясно, че Уджа има разкъсване на пателарно сухожилие. Нигерийския нападател ще се подложи на операция на коляното и ще отсъства от терените около..

публикувано на 02.08.24 в 16:48

"Панатинайкос" изхвърли "Ботев" от Лига Европа

Гръцкият гранд "Панатинайкос" разби с 4:0 в реванша "Ботев" (Пловдив) и с общ резултат от 6:1 изхвърли пловдивчани от турнира Лига Европа. А лександър Йеремейеф отбеляза два гола за гърците, Антъни Уджа подложи гръб и си вкара автогол след удар на Юричич, който през второта част добави още едно попадение. Николай Минков удари греда преди почивката, а..

публикувано на 01.08.24 в 23:00

Слушайте реванша "Ботев" - "Панатинайкос" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) посреща "Панатинайкос" в мач-реванш от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа днес. Срещата на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:00 часа българско време и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първият двубой на гръцка земя завърши с минимален успех на ПАО с 2:1. Александър Йеремейеф и Анастасиос Бакасетас от дузпа..

публикувано на 01.08.24 в 10:11