Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивски общински съветници искат одит на разходите за Колежа

Местна коалиция „Кауза България“ ще внесе предложение в Общинския съвет на Пловдив за да бъде извършен независим одит на извършените до момента строителни дейности и изразходвани средства за ремонта на стадион „Ботев“. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Константин Георгиев от групата на политическата формация. Според него едва тогава трябва да се гледа предложението на кмета Здравко Димитров за отпускане на допълнителни финанси.

Той подчерта, че съветниците от „Кауза България“ не са против свикване на извънредна сесия, за която настояват привържениците на „Ботев“.

„Въпросът е какви ще са ползите от една такава сесия. Защото ние все още нямаме точни сметки какво ще струва цялостното изграждане на стадиона., какви непредвидени разходи бихя се появили, целият стадион ли ще се въвежда в експлоатация, частично ли. Това никой не го казва. От тази гледна точка феновете имат право да искат извънредна сесия и повече информация по темата, а смятам, че това го иска и целият град “, каза Георгиев.

Общинският съветник обаче подчерта, че освен отпуснатите от държавата 25 милиона лева, допълнителните 12 милиона от кредита, който Община Пловдив тегли, има отпуснати и 4 милиона от общинския бюджет.

Георгиев посочи още, че двата стадиона – „Ботев“ и „Локомотив“ са различни и не трябва да се поставят под един знаменател.

От „Автентична лява БСП“ вероятно ще поискат специална комисия

Общинският съветник Тодор Стоилов от „Автентична лява БСП“ заяви, че е нормално да се търси отчетност, когато става въпрос за толкова много средства.

„Има едно усещане, не само сред феновете на „Ботев“-Пловдив, а и сред цялата пловдивска общественост, че стадион „Христо Ботев“ се превръща в една черна дупка. Тоест – едно място, в което се наливат безбожно много пари, но без да се знае тоталната сметка и краен срок. Лично аз бих предложил да се създаде комисия, с участието на всички политически сили в ОбС, представители на привържениците на „Ботев“-Пловдив, пловдивският кмет и неговият ресорен заместник-кмет и строителят“, каза Стоилов и обясни, че тази комисия трябва да изработи времеви параметри и да се остойностят направените до момента дейности“, каза още Стоилов.

Той смята, че трябва да има равнопоставеност между двата футболни клуба – „Ботев“ и „Локомотив“.

Интервютата с Константин Георгиев и Тодор Стоилов можете да чуете звуковите файлове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Мехмед Юмер

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в политиката

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в българската политика и винаги е било така. Оттук нататък не можем да правим здравословни анализи, без да чуем почетния председател Ахмед Доган, за да получим по-ясна представа за случващото се в партията. Това коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив журналистът от сайта Obzornews..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Партията ДПС в момента е инструмент за контрол на властта

Неуспехът на проектокабинета на Росен Желязков беше предизвестен още от самото начало, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Проданов . По думите му, още когато ГЕРБ-СДС получиха мандата, лидерът им обяви, че ще търсят правителство на малцинството и то най-вероятно няма да мине. Вчера Бойко Борисов също го повтори няколко пъти,..

публикувано на 04.07.24 в 09:58

На Общо събрание Горнослав се обяви против кариерата

На общо събрание жителите на асеновградското село Горнослав се обявиха против изграждането на близката кариера.  На форума са присъствали близо 60 процента от жителите на селото, които единодушно се обявиха против кариерата, която отстои само на 500 метра от домовете им. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Миглена Георгиева, жител на..

публикувано на 04.07.24 в 07:57

Вероучение в училище е необходимо за духовното израстване

В програма "Точно днес" разговор з а посоките, по които поема служението на новия патриарх Даниил, също и за посещението на Вселенския патриарх Вартоломей и за знаците, които са важни за обединението на църквата ни. По темата говорим с адвокат  Александър Тодоров , богослов и магистър по теология, той е бил и преподавател в Богословския факултет на..

публикувано на 04.07.24 в 07:00

И пловдивски аптекари се включиха в протеста

Пловдивските фармацевти протестираха в продължение на два часа на работните си места. Така те се включиха в недоволството на колегите си от цялата страна срещу измененията на Наредба 4, предложени от здравното министерство и НЗОК.  Анелия Найденова, магистър фармацевт и управител на една от аптеките, които ппротестират, дефинира пред Радио Пловдив..

публикувано на 03.07.24 в 15:43