Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Жълто-черните" отстъпиха с 0:1 на Спартак (М)

Ботев (Пд) - Спартак (М) 0:1
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 от Спартак (Москва) в контролна среща. Спарингът се игра на терените на „JA Sports Centre & Shooting Club“ в Дубай.

Първото полувреме предложи много битка и малко футболни достойнства. Двата тима се вкопчиха в здрави единоборства по целия терен.

В 7-ата минута Елвис Ману и капитанът на Спартак се спречкаха, като ситуацията завърши с жълти картони за двамата футболисти.

Първият точен удар в мача падна едва в 37-ата минута, като бе към вратата на Ботев, но бе много неточен. Две минути по-късно Реда Рабей получи пред наказателното поле и отправи точен удар, който бе отразен от стража на Спартак.

След почивката тимът на Спартак бе по-дейният на терена. В 48-ата минута топка зад гърба на „жълто-черната“ отбрана изведе нападател на Спартак на стрелкова позиция и атакуващият футболист отправи удар от 20 метра, който бе отразен от Ханкич.

В 57-ата минута Елвис Ману се отчете със страхотен рейд към наказателното поле на Спартак. Последва центриране, но топката се оказа дълга за Траоре. Атаката продължи с пас към Реда Рабей, който от границата на наказателното поле отправи плътен удар, а вратарят на Спартак се намеси решително и спаси.

Руснаците отговориха със силен, но неточен удар в 59-ата минута. Така се стигна до 66-ата минута, в която „червените“ стигнаха до победното попадение, което бе много красиво.

Центриране отляво по атаката на руснаците прати топката към играч в червено, който до точката на дузпата продължи към Павел Мелешин. Играчът на Спартак от движение с мощен удар прати топката във вратата, като кълбото се удари и в напречната греда.

В 76-ата минута далечен удар на Мохамед Брахими бе уловен от вратаря на Спартак. В 85-ата минута спартаклии бяха близо до втори гол, след като центриране отдясно към наказателното поле бе продължено с глава от играч в червено към негов съотборник, който на няколко метра от вратата с глава не успя да отправи добър удар и Ханкич улови.

В заключителните минути „канарчетата“ стигнаха до две добри ситуации. В 86-ата минута Секулич се устреми към вратата на Спартак, топката бе избита, но попадна в Па Конате, който отправи диагонален удар от 17-18 метра, но вратарят спаси. Две минути по-късно Па Конате и Уме комбинираха опасно отляво, но до удар не се стигна.


По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

платена публикация
Как да изберем перфектните брачни халки?

Сватбеното пътешествие не започва с медения месец. То започва още в момента на заветното “Да!” и продължава докато не завърши и медения месец, а може и след това. Част от това пътешествие на любовта е изборът на перфектните брачни халки за нас и партньора ни, а това е важна стъпка, която не бива да се пренебрегва с лека ръка. Изборът на халки може да..

публикувано на 19.04.24 в 15:19

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00