Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Оставиха в ареста учителя, насилил непълнолетна в Асеновград

Снимка: БНР архив

Учителят Атанас Басмаджиев, обвинен за изнасилването на непълнолетна ученичка, остава в ареста - това реши съдът в Асеновград.  Решението беше произнесено пред родителите на детето, които бяха видимо разстроени.

Защитата на Басмаджиев поиска по-лека мярка, като се позова на недоброто му здравословно състояние – прекаран инсулт и претърпяна наскоро сърдечна операция.

Магистратите обаче не се съобразиха с това искане и мотивираха решението си с факта, че Атанас Басмаджиев може да извърши друго престъпление или да повлияе на 14-годишното момиче да промени показанията си. Според съда има опасност насиленото момиче да развие Стокхолмски синдром.

Припомняме, че Атанас Басмаджиев беше арестуван миналата седмица по сигнал на директорката на училище "Св. св. Кирил и Методий". Тя сигнализирала полицията, след като с нея разговаряли родителите на 14 годишното момиче, което им признало за връзката си с учителя.

Мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена от Районния съд в Асеновград, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Пловдив.


По публикацията работи: Марин Данев
Още от категорията

Военен съд в София остави в ареста ефрейтора - трафикант от Графа

Военно-апелативният съд - София потвърди определената от Военния съд – Пловдив мярка за неотклонение “задържане под стража“ на ефрейтора от авиобаза Граф Игнатиево Димитър Димчев и на Георги Божиков, които на 14.03.2023 г. бяха обвинени за трафик на нелегални мигранти в страната, съобщиха от прокуратурата. Третият обвиняем по досъдебното производство..

публикувано на 20.03.23 в 17:15

Заради ВиК-авария ул. "Петър Стоев" в "Южен" е под вода

Голяма ВиК авария в район “Южен“ остави без вода живеещите по ул. „Петър Стоев“. Цялата улица е била под вода по време на възникването на аварията, съобщават пловдивчани. В ранния следобед щетите вече бяха минимизирани. Причината е спукан водопровод по време на изкопните работи по южния обходен колектор.  Екипи на ВиК Пловдив и фирмата изпълнител на..

обновено на 20.03.23 в 16:17

Арестуваха собственик на стриптийз клуб, едната от танцьорките е ученичка

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа 32-годишен мъж за трафик на жени – едната 18-годишна ученичка, другата на 28 години. Той ги наемал с цел използване за развратни действия чрез обещаване на облаги, уточняват от държавното обвинение. Арестът е станал в ранните часове на 19 март – неделя, в стриптийз клуб в  центъра на..

обновено на 20.03.23 в 16:16

Мъжът, залял с киселина гадателката от Пловдив, остава в ареста

Районният съд - Пловдив  остави в ареста 41- годишния Йордан Цветанов, който заля с киселина 52- годишната гадателка от Пловдив.  Съучастникът му Веселин Вълчанов на 51 години бе пуснат под парична гаранция от 1 500 лева. Двамата обвиняеми скриха лицата си при влизането в съдебната зала и отрекоха обвиненията към тях.  "Не съм извършил подобно..

публикувано на 20.03.23 в 15:50

Окръжен съд-Пловдив е на 4-то място по натовареност в страната

Окръжен съд – Пловдив се нарежда на четвърто място по натовареност в страната сред 28-те окръжни съдилища. През 2022 г. съдиите са разгледали средно по 12.98 дела месечно и са приключили средно по 10.7 дела, като на всеки съдия са разпределени средно по 9 нови дела месечно, стана ясно от отчета на председателя на съда Розалия Шейтанова..

публикувано на 20.03.23 в 14:23